NRK Meny
Normal

Ny utfordring for Riddu Riđđu i år

Riddu Riđđu festivalen har ikke opplevd varmere enn det er i dag, sier leder Kirsti Lervoll. – Vi har fått ekstra utfordring som vi ikke er vant til sier Lervoll.

Barna kjøler seg i varmen
Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sapmi

Riddu Riđđu festivalen i Manndalen i Nord-Troms har ikke opplevd slik varme som i år, nærmere 30 varmegrader i skyggen, men barna koser seg for det.

Aldri vært så varmt og uforberedt utfordring

Kirsti Lervoll måtte ta frem sommerkjolen i varmen

-Det var så varmt at jeg måtte ta på meg sommerkjolen, sier leder for Riddu Riđđu-festivalen Kirsti Lervoll.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sapmi

Leder for Riddu Riđđu Kirsti Lervoll sier at de ikke var forberedt på varmen som er i dag, nærmere 30 grader. Lervoll bruker vanligvis å gå med lyngenkofta men i dag var hun nødt til å ta på seg lett sommerkjole.

– Vi fikk ekstra utfordring i varmen, spesielt i barnefestivalen fordi at barna er ute hele dagen, sier Lervoll. Vi har lagt ut vannspredere og vi har også måttet legge ut ekstra vanndunker for at barna skal holde ut i varmen. Vi har også måttet bestille mere vannflasker fra Mack for å kunne tilby til gjestene, sier Lervoll.

Men, barne koser seg selv i varmen

Fire barn fra Tromsø, Manndalen og Bodø sier at varmen ikke er et hinder for dem, for hvis de blir varm så springer de bare igjennom vannsprederen og hvis de blir tørst så henter de bare vann i vanndunkene.

– Det er mye aktiviteter her, vi får lage hoppetau og være med på mye artig sier de fire deltakerne på barnefestivalen.

23. gangen i år

Riddu Riđđu 2014 igang

Riddu Riđđu festivalen igang for 23. gang i tropevarme.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sápmi

Riddu Riđđu festivalen arrangeres for 23. gang og festivalleder, Kirsti Lervoll sier at de er klar for å ta imot publikum i kveld på åpningen kl. 1830. Vi har solgt alle forhåndsbilletter og været skulle tilsi at det kommer mye folk til festivalen, sier Lervoll.

Hør intervju med Kirsti Lervoll i tropevarmen: