NRK Meny
Normal

FeFo kan tape penger på utleie av jakt i nasjonalparken

Finnmarkseiendommen leide ut elgjakta i nasjonalparken i Øvre-Anarjohka til Artic Hunting Adventure AS i tre år. Kontrakten varte i et år da leietakeren gikk konkurs.

Elg

Treårig elgjaktavtale ble bare til ett, da FeFo ikke fikk inn avtalt leiesum fra Artic Hunting Adventure AS.

Foto: Ewa-Mari Hedman / NRK

Finnmarkseiendommen skrev en treårige leieavtale på jakt i Anarjohka nasjonalpark med Artic Hunting Aventure, som skulle leie videre jakt til rik folk. Men, de mislykkts og gikk konkurs.

Visste ikke om negativ økonomi

Einar Asbjørnsen

Utmarkssjef i FeFo, Einar J. Asbjørnsen sier at de ikke viste om negativ økonomi i Artic Hunting Adventure AS før de skrev under en treårig leieavtale for elgjakt i Øvre Anarjohka nasjonalpark.

Foto: FeFo

Leieavtalen mellom FeFo og Artic Hunting Adventure AS ble underskrevet våren 2013. Artic Hunting Adventure AS gjennomførte jakta i fjor i Øvre Anarjohka nasjonalpark.

–Men etter at FeFo ikke fikk betaling fra Artic Hunting Adventure AS så ble avtalen brutt i desember i fjor, sier utmarkssjef Einar J. Asbjørnsen.

Han sier at de ikke visste at Artic Hunting Adventure AS hadde bemerkninger i revisjonsberetningene i alle årene i tidsrommet 2004 til 2010. Asbjørnsen mener at de gjorde en sjekk på deres økonomiske situasjon før kontrakten ble skrevet, men er litt usikker på det.

FeFo kan tape penger på dette

Artic Hunting Adventure AS skylder 100.000 kroner til FeFo. Utmarkssjef i FeFo, Einar J. Asbjørnsen sier de nå har en avtale om at de betaler inn 60.000 kroner nå, og resten av summen jobber de nå med å få inn.

Advokat Johan Christian Ravna som er bostyrer i konkursboet, sier at boet er gjort opp og at han ikke kan si noe om FeFo vil få utestående beløp fra konkursboet. Dermed kan det se ut til at FeFo ikke vil få inn det resterende beløp.

Åpner for jakt i høst i samme område

Utmarkssjef i FeFo, Einar J. Asbjørnsen sier at de tilbyr jakt i Øvre Anarjohka nasjonal park til jaktlag i Finnmark. Eneste begrensning i år er at man må bære kjøttet ut av nasjonalparken. Når det gjelder helikoptertransport så vil ikke FeFo administrere det mer, sier Asbjørnsen.

Hør intervju med utmarkssjef i FeFo, Einar J. Asbjørnsen: