NRK Meny
Normal

To nye lister til kommunevalget i Kåfjord

I Kåfjord i Nord-Troms er det dannet to nye lister til kommunevalget til høsten, Høyre og Manndalen-Skardalen-Nordnes bygdeliste. Skoledebatten og at det er lite manndalinger i de andre listene, gjorde at man danna en ny liste, sier toppkandidat i Manndalen-Skardalen-Nordnes bygdeliste.

Kommunestyret i Kåfjord kommune

Det er meldt inn to nye lister til høstens valg i Kåfjord, mens to lister opphører.

Foto: Senter for nordlige folk

I går ble Manndalen-Skardalen-Nordnes bygdeliste opprettet i Kåfjord. Tidligere har Høyre meldt liste til kommunevalget. To nåværende lister i Kåfjord, Kystpartiet og Kåfjord bygdeliste stiller ikke liste til høstens valg.

Toppkandidat vært innom to partier tidligere

Toppkandidat Manndalen-Skardalen-Nordnes bygdeliste, Ludvig Rognli.

Ludvig Rognli, toppkandidat i den nye bygdelista Manndalen-Skardalen-Nordnes.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sápmi

Toppkandidat i den nyoppretta Manndalen-Skardalen-Nordnes bygdelista, Ludvig Rognli begynte som politikker som 16 åring, og har vært 28 år i Senterpartiet. Rognli var 2 perioder i kommunestyret i 1980-90 tallet. For fire år siden meldte han seg i Kystpartiet, hvor han nå har vært for partiet i kommunestyret i Kåfjord denne perioden.

Ludvig Rognli sier at Kystpartiet ikke anså det som naturlig å ha liste i Kåfjord, når det ble dannet to nye lister til kommunevalget til høsten. Og når han ble forespurt om å stille som toppkandidat i bydelista så takket han for tillitten. Som andre kandidat på lista er Ann Evy Løkvoll fra Manndalen.

Også Høyre stiller liste

Høyre stiller også liste i Kåfjord under kommunevalget. Sist de hadde liste var i 1991. Høyre hadde nominasjonsmøte i forrige uke. Jens Aleksander Simonsen fra Djupvik er føste kandidat i lista og Kirsti Blomli fra Kåfjorddalen som andre kandidat. Lista er repreresentert fra hele kommunen.

Unge og nyetablerte

Ludvig Rognli sier at det gleder han å være sammen med så mange unge folk og nyetablerte i bygdene.

Hvorfor stiller dere en bygdeliste i Manndalen?

-Det er rett og slett på grunn av den hete skoledebatten som har vært i kommunen, for de største partiene holdt ikke valgløftene om å beholde alle tre skolene i kommunen, sier Rognli. Folk og særlig de unge i Manndalen-Skardalen-Nordnes ville ikke være med på den usikkerheta det har vært for bygdeskolene kommunen, derfor ville de starte ny liste til kommunepolitikken, sier Rognli.

Hør Ludvig Rognli:

Toppkandidat i Manndalen-Skardalen-Nordnes bygdeliste, Ludvig Rognli.