NRK Meny
Normal

Stoppet for promille

Mann stoppet for promille, fire personer pågrepet og 19 tatt for høy hastighet. Mye å gjøre for politiet i Nord-Norge.

Politi
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Operasjonssentralen ved Vestfinnmark politidistrikt melder om at politiet lørdag morgen har stoppet en mann mistenkt for promillekjøring. Mannen skal ha blitt stoppet i Alta. Det tas blodprøve av vedkommende, ifølge operasjonssentralen. Det skriver Finnmark dagblad.

Avisa skriver også at fire personer ble pågrepet. Ifølge operasjonssentralen ved Vestfinnmark politidistrikt er fire personer pågrepet og satt i arrest i Hammerfest. Pågripelsen skjedde natt til lørdag, og personene skal ha vært ruset og i besittelse av narkotika. Klokken 08.00 bekrefter operasjonsleder Geir Roar Nesbø til Finnmark Dagblad at personene ennå sitter i arrest, i påvente av avhør.

Montert solfilm på siderutene

En bileier i Alta ble natt til lørdag stoppet av politiet. Ifølge operasjonssentralen ved Vestfinnmark politidistrikt ble den mannlige bileieren stoppet fordi det var montert solfilm på bilens sideruter.

– Han fikk et valg om mangellapp, der han måtte vise bilen hos Statens vegvesen, eller å ta av solfilmen på stedet. Han tok det av selv, og unngikk dermed reaksjoner utover det. Problemet ble løst på stedet, forteller operasjonsleder Geir Roar Nesbø til Finnmark Dagblad.

Mange tatt i kontroll

Nordlys.no skriver at utrykningspolitiet har summert opp resultatene etter å ha vært ute på kontroll i Skibotn i Storfjord fredag kveld, og i alt ble 19 bilførere tatt for høy hastighet. I tillegg ble det reagert på fire tilfeller av manglende bilbelte, og to tilfeller av mobilbruk i bil. Samtlige 25 førere fikke forenklede forelegg.

Nordlys.no skriver også at en mann i 20-årene ble natt til lørdag tatt for promillekjøring inne på militært område i Øverbygd i Indre Troms. Mannen skal ha blitt stoppet av vakta i militærleiren, og militærpolitiet tok han med for å avlegge blodprøve. Troms politidistrikt har opprettet sak mot mannen.

Veltet på motorsykkel

En mann i 20-årene er siktet for promillekjøring etter at han veltet med motorsykkel på RV83 i Harstadbotn natt til lørdag. Mannen ble fraktet til sykehus og tatt blodprøve av, men skal ifølge politiet i Midtre Hålogaland ikke ha blitt skadet. Det skal imidlertid motorsykkelen hans ha blitt i velten. Ingen andre trafikanter var involvert da uhellet skjedde. Politidistriktet har også mistanke om promillekjøring etter at en personbil kjørte av veien ved Tømmerneset i Ballangen i natt. Heller ikke her skal føreren ha blitt skadet.