NRK Meny
Normal

Skal lede FA Sápmi

Håkan Kuorak fra Jokkmokk i Sverige, er foreslått som presidentkandidat til det nye samiske fotballforbundet, FA Sápmi.

Håkan Kuorak
Foto: Sigve Nedredal / NRK

Håkan Kuorak sitter i interimsstyret som har jobbet med å danne det nye samiske fotballforbundet, FA Sápmi. Interimsstyret har også fungert som valgkomite.

Som styremedlemmer har dette interimsstyret foreslått Elin Nickolaisen fra Bardufoss, Frode Guldbjørnsen fra Karasjok, Ella Marit Janse, fra Boden i Sverige og Berit Irene Balto fra Oslo.

Som første varamedlem har de foreslått Arnt Marius Eriksen fra Skånland, som andre varamedlem har de foreslått Carola Johansson fra Gällevarre i Sverige og som tredje varamedlem Nicklas Danielsen fra Tromsø.

Skal foreslå visepresident

Interimsstyret i FA Sápmi legger opp til at fotballtinget som holdes i Kiruna i Sverige 29. mars, skal velge visepresident til FA Sápmi.

Siden høsten 2013 har interimsstyret jobbet med å danne et nytt samisk fotballforbund, FA Sápmi.

Kuorak ble vraket

Håkan Kuorak var med å dannet Samisk fotballforbund i sinn tid og var styremedlem i det internasjonale fotballforbundet N.F.-Board. I Samisk fotballforbund satt han som visepresident fra det første fotballtinget ble holdt, til han stilte som presidentkandidat på fotballtinget i 2010 og forslått av valgkomiteen den gang, men Kuorak ble ikke valgt og var da ute av Samisk fotballforbund.

Kuorak har også vært med i styret i N.F.-Board frem til 2013, og er foreslått som styremedlem i det nye internasjonale fotballforbundet Conifa.

Nå har Håkan Kuorak vært med å få et interimsstyre til å jobbe med dannelsen av et nytt samisk fotballforbund, FA Sápmi, som holder sitt første fotballting i Kiruna om noen uker.

FA Sápmi blir også en del av det internasjonale fotballforbundet Conifa.