NRK Meny
Normal

Jakter på skadet bjørn

En skadeskutt bjørn i Nesseby gjør at politiet nå advarer folk om å oppsøke Bergebydalen.

Bjørn i Bergebydalen

To bjørner ble fanget på viltkamera i Tana i august, etter å ha herjet i området over en lengre periode. Det antas nå at den skadeskutte bjørnen er én av disse to.

Foto: fra viltkamera

Det skal være snakk om bjørnen som det tidligere har blitt gitt fellingstillatelse på i Nesseby-området. Fylkesmannen er varslet om bjørnen og deltar nå i søket.

Politiet skriver følgende på sin twitterside:

«Bjørn skadeskutt i Bergebydalen, ca 4 km fra munningen. Ettersøk pågår m hund. Fylkesmannen varslet/deltar. IKKE oppsøk området!»

Politiet forteller til NRK at en skadeskutt bjørn kan være farlig og i enkelte tilfeller gå til angrep. De ber dermed folk om å holde seg unna.

– Nå har skadefellingslaget tatt opp jakten etter bjørnen, forteller operasjonsleder i Øst-Finnmark Politidistrikt, Torfinn Halvari.

Spesialtrente hunder

Magne Aasheim i rovviltforvaltningen sier til NRK at de nå bruker lokale hunder i søket, men at spesialtrente hunder vil settes inn hvis bjørnen ikke blir funnet.

– Slike hunder finnes i Trøndelag og Hedmark, og de rekker ikke å få hundene til Nesseby i dag. Men ettersøket av bjørnen vil skje helt til de finner den.

Ifølge Aasheim skal bjørnen ha blitt skutt rundt 6-7 tiden i morgentimene i dag.

For en måneds tid siden satt fortvilte sauebønder opp viltkameraer for å få på tape det de trodde var én bjørn som herjet og drepte sauer i området.

Det viste seg imidlertid at det var to bjørner som sammen jaktet i søken etter mat, og bøndene organiserte raskt et jaktlag. De fikk fellingstillatelse på én av dem.

Nå er det altså trolig en av disse to bjørnene som er skadeskutt.

Her kan du lese om bjørnen i Pasvik som ble skutt tidligere i sommer etter fellingstillatelse, og hvorfor Miljøvernforbundet tror det ble lagt ut åte.