NRK Meny
Normal

Siste dag som leder for NRL

Etter åtte år takker Nils Henrik Sara for seg.

Nils Henrik Sara
Foto: Vaino Rensberg / NRK

I fjor signaliserte Nils Henrik Sara at han ville gå av som leder til dette årsmøte som i disse dager pågår i Vadsø.

Dagen er kommet hvor Sara skal gå av som leder, og nå skal han gi staffettpinnen videre.

– Nå har jeg vært leder i åtte år så det er klart at hverdagen blir annerledes, det må jeg innse, sier Nils Henrik Sara.

Han innrømmer at det har vært skiftende tilstander mens han har vært leder, men føler at han har kommet langt og gjort en bra jobb – Med mitt team har vi oppnådd ganske mye, for det har vært urolige tider i min periode som leder. Men jeg tror ikke det blir stille når andre overtar, fortsatt kommer det til å blåse i seilene rundt NRL som organisasjon, sier Sara.

Hvem tar over skuta?

Hvem som skal overta Saras plass er enda ikke avgjort. I morgen blir det valg og det står som kjent mellom Ellinor Marita Jåma og Nils Mathis Sara. Men Sara vil ikke avsløre hvem han skal stemme på.

– Begge kanditatene er uten tvil kvalifisert til oppgaven på hver sin måte, de har sine spesialfelt noe som de også har gitt uttrykk for. Jeg har ingen formening om å avsløre hvem jeg skal stemme på, det blir hemmelig, smiler Sara lurt.

Hva nå?

Dagene etter årets landsmøte kommer til å bli betraktelig annerledes uten møter og avtaler. Men hva skal han gjøre nå?

– Jeg har reindrifta å gå tilbake til. Min bedre halvdel jobber med turistvirksomhet knyttet til reindrifta så jeg kommer også til å delta der. Nå skal jeg avlaste de som har jobbet for meg de åtte årene jeg har vært leder. Også min sønn får en lettere hverdag.

Selv om han gir seg som øverste sjef for NRL, så stiller han seg til disposisjon hvis den kommende lederen skulle trenge råd. – Skulle det være behov for mine råd stiller jeg opp, jeg vil det beste for organisasjonen, avslutter han.