Savnede skulle ut på reise

Politiet offentliggjorde tidligere i dag navnet til savnede Anders Nils Sokki (48), kommende torsdag skulle han ut på en lengere reise.

Letemannskapet Kautokeino

Politiet har forløpig avsluttet søket etter savnede Anders Nils Sokki. De fant ikke spor etter han i området han skal ha vært på fisketur.

Foto: Berit Solveig Gaup / NRK

På torsdag har savnede Anders Nils Sokki billett til en lengere reise. Dersom han ikke dukker opp der, så vil søket gå over i en annen fase.

– Da er det større grunn til å tro at det er tilstødt han noe, sa regionlensmann i Vestfinnmark politidistrikt Øyvind Lorentzen til NRK tidligere i dag.

Stor leteaksjon på mandag

Sokki har vært savnet siden mandag i forrige uke. Politiet søkte mandag, sammen med letemannskaper fra Røde Kors, Hammerfest, Alta og Kautokeino. I tillegg bisto et sivilt mikrofly fra Tromsø flyklubb i søket, og et Bell-helikopter fra forsvaret, i søket.

Etter å ha søkt i hele området der Sokki skulle på fisketur, så ble søket foreløpig avsluttet tidligere i dag.

Øyvind Lorentzen

Regionlensmann i Vestfinnmark politidistrikt Øyvind Lorentzen sier at dersom Sokki ikke dukker opp til sin planlagte reise, så er det større grunn til å tro at det har tilstødt han noe. (Bildet er fra en tidligere anledning.)


– Vi har vært inne med store mengder ressurser i søket. Og føler det aktuelle området er avsøkt på en god måte. Så avventer vi litt for å se om vi finner andre spor eller opplysninger som kan gjøre at vi finner han, sa Lorentzen.

Ikke funnet spor

Letemannskapene har ikke funnet spor av Sokki.

– I tillegg til fly og helikopter er det er gått manngard i området, og 20-25 ATVer har kjørt rundt og lett, men vi har ikke funnet noen spor etter han, fortalte Lorentzen.

Fjellvant person

Lorentzen ønsket ikke å spekulere i tilstanden til den savnede, men har foråpninger om at han vil være i live.

– Dette er en fjellvant person. Hvorfor han ikke har tatt kontakt med oss tidligere er for tidlig for oss å si noe om.

Nå avventer politiet nye opplysninger før de eventuelt gjenopptar søket. Lorentzen ønsker at publikum som kan sitte på relevante opplysninger tar kontakt.