NRK Meny
Normal

Samisk Helsepark utsatt

Finnmarkssykehuset utsatt behandling av Samisk helsepark. Sametinget ønsker konsultasjon med Helse Nord om å få bedre innhold og organisering av styringsdokumentet.

Sametinget i Karasjok

Sametinget sinker oppstart av Samisk helsepark.

Foto: Elvi Rosita Norvang / NRK

Torsdag denne uka avholdt Finnmarkssykehuset styremøte, hvor de utsatte saken om Samisk helsepark.

Sametinget ønsker bedre innhold og organisering

Sametinget ønsker konsultasjon med Helse Nord om Samisk helsepark. Sametingsråd Henrik Olsen sier at de ønsker et møte med Helse Nord som er eier av Finnmarkssykehuset, om Samisk helsepark. Olsen sier at det er bra at Finnmarkssykehuset utsatt saka, da vil vi ha mulighet for å få et bedre innhold og organisering i styringsdokumentet.

– Vi var ikke fornøyd med styringsdokumentet for Samisk helsepark, fordi at alt i den var ikke slik vi ville ha det. Styringsdokumentet er heller ikke i samsvar med som er vært diskutert tidligere, og som er mandat for hva et framtidig Samisk helsepark skal være, sier Olsen.

Sametinget sinker prosessen

Samisk helsepark har vært sinket tidligere, er ikke Sametinget nå med på å sinke prosessen?

– Ja, vi har forståelse for at publikum og fagmiljøer er utålmodig når det gjelder etablering av Samisk helsepark. Nå er jo utbygging av helseparken vedtatt, så den vil nok gå sin gang, som er viktig. Men, det er vel så viktig at man får et riktig innhold i parken og en god organisering. Og dette samsvarer også med fagmiljøene i denne saka, sier Olsen.

Konsultasjon allerede kommende uke

Sametinget skal ha konsultasjonsmøte med Helse Nord allerede kommende uke. Finnmarkssykehuset skal ha styremøte i mars i år, og vi håper at styringsdokumentet da kan behandles, og at innspill vi har kommet med kommer med i styringsdokumentet sier Sametingsråd Henrik Olsen.

Hør intervju med Sametingsråd Henrik Olsen: