Samer på fyrstebryllup

Sammen med Europas kongelige og flere kjente personer, skal et par fra Indre Troms feire når fyrst Albert av Monaco gifter seg med sin Charlene Wittstock på lørdag.

Jarle Trulsen og Kristine Ragnhild Eira
Foto: Kenneth Hætta

– Det blir jo artig, for det blir vel første og siste gang man får oppleve et sånt bryllup. Det blir jo stas, sier Jarle Trulsen til NRK Sapmi.

Til Monaco i dag

Fyrst Albert av Monaco og Charlene Wittstock

Fyrst Albert av Monaco og Charkene Wittstock

Foto: Amedeo M.Turello / Ap

Jarle Trulsen tar turen fra Heia til Monaco i dag, hvor han skal være med på bryllupet i helga, men alle de inviterte hadde ikke anledning til å reise.

– Vi er to som reiser. Noen må jo bli igjen på Heia, for vi kan jo ikke stenge her, forteller Trulsen, som sammen med familien driver med samisk turisme på Heia i Troms.

Kjent Albert siden 1994

Jarle Trulsen og resten av familien har kjent Albert siden Lillehammer-OL, i 1994 og fyrsten har ved flere anledninger besøkt familien.

– Vi har jo truffet han flere ganger og vi har jo også vært i Monaco. Han er en trivelig kar og vi prater om alt mulig når vi treffer han, er alt Trulsen vil si om vennskapet med fyrsten.

Hva bryllupsgaven er, vil han heller ikke si så mye om, men at det er noe samisk, det kan han bekrefte.

– Det er jo hemmelig, men det er noe samisk og noe skikkelig fint, sier han.

Spares ikke på noe

Fyrst Albert II av Monaco og Charlene Wittstock

Charkene Wittstock og Fyrst Albert av Monaco.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

På gjestelisten til bryllupet i Monaco lørdag, er blant annet kronprinsparet fra Norge.

På gjestelisten er det 4.000 gjester og med to vielser og fire tonn fyrverkeri, skal det ikke spares på noe når fyrsten gifter seg.

Fyrverkeriet over Monaco lørdag kveld inkluderer 15.000 eksplosjoner på himmelen. Blant høydepunktene regnes formasjonen av 1.001 røde roser mens det regner gull over havneområdet og tilskuerne. I bakgrunnen skal det synges kjærlighetshymner a cappella. Det overdådige fyrverkeriet markerer for øvrig bare punktum etter to døgn med massiv bryllupsfeiring.

Bryllup til 32 millioner

– Vi vil feire bryllupet med så mange mennesker som mulig, i
tillegg til venner og familie. Derfor har vi organisert to
konserter som alle i Monaco kan gå til, sier prins Albert til
The Monaco Times.

Bryllupet koster rundt 32 millioner kroner.