Riddu-veteran topper NSR-liste

Henrik Olsen (42) fra Olderdalen i Kåfjord var en av de som var med på å starte Riddu Riđđu festivalen. Nå vil han inn på Sametinget.

Henrik Olsen

Henrik Olsen håper å kunne fortsette sitt engasjement for samepolitikk på Sametinget.

Foto: Ørjan Bertelsen / Pressebilde

Olsen tok med ydmykhet imot tilliten fra et enstemmig nominasjonsmøte for Norske Samers Riksforbund (NSR) i valgkrets 4, Gáisi, melder NSR .

Sandra Marja West

Sandra Marja West (22) er nominert på andre plass.

Foto: NSR / Pressebilde

Som aktivt kultur- og organisasjonsmenneske var han sentral allerede da NSRs ungdomsforening Kåfjord sameungdom stiftet Riddu Riđđu i 1991. Han har siden vært kjent som Riddu-Henrik, og jobbet i mange år som produsent av festivalen. Siden var han sentral i oppbyggingen av Ája samisk senter i Kåfjord.

– Sametinget er et meget viktig organ for oss rundt om i de samiske bygdene, og da skulle det bare mangle at vi selv stiller opp gjennom tillitsverv for å prøve å bidra til en mest mulig målrettet politikk overfor de samme områdene, sier Olsen til NSR.

I dag jobber Henrik Olsen som daglig leder på Senter for Nordlige folk. Han er også leder av Gáivuona sámesearvi / Kåfjord sameforening NSR, og nå da også NSRs førstekandidat til sametingsvalget i Gáisi valgkrets.

Her er lista:

1. Henrik Olsen, 1970, Kåfjord, daglig leder
2. Sandra Marja West, 1990, Tromsø, student/ofelaš
3. Piera Heaika Muotka, 1992, Tromsø, student
4. Cecilie Grape, 1983, Tromsø, student
5. Audun Johnsen, 1960, Lyngen, jordbruker
6. Randi A. Skum, 1967, Lenvik, reineier/rådgiver
7. Håkon Eriksen, 1968, Kåfjord, rådgiver