NRK Meny
Normal

Lært mye av å lede Riddu Riđđu festivalen

Kirsti Lervoll har vært leder for Riddu Riđđu festivalen i tre år, og fra 1. september overlater hun lederjobben til Karoline Trollvik Tveitnes.

Lederskifte i Riddu Riđđu festivalen

Kirsti Lervoll har ledet Riddu Riđđu festivalen i tre år, 1. september overtar Karoline Trollvik Tveitnes som leder.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sápmi

Riddu Riđđu festivalen bytter leder fra 1. september i år, og den nye lederen Karoline Trollvik Tveitnes sier at hun ennå vet om det er nødvendig å forandre noe på festivalens form, det får vi ta etterhvert.

Lært mye og blitt kjent med nye mennesker

-Jeg har lært masse ved å lede Riddu Riđđu festivalen i tre år og jeg er blitt kjent med mange nye mennesker også personlig sier avtroppende leder, Kirsti Lervoll. Lervoll råder den nye lederen å ta kontakt med festivalens nettverk både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

-Spør om råd og når man har fått råd, så må man ta en beslutning og våge å stå for sine beslutninger, sier Lervoll. Det å være leder i Riddu Riđđu festivalen betyr også masse jobbing, og man må like å jobbe masse sier Lervoll.

Er bare så inspirert nå, ingen nye ideer ennå

Karoline Trollvik Tveitnes overtar lederrollen 1. september i år. Hun har ikke nådd å tenkte om hun vil forandre noe på hvordan festivalen drives nå.

-Jeg er bare så inspirert etter helgas festival, så jeg har ikke rukket å tenke på om man kan forandre på noe, sier Trollvik Tveitnes.

Hør intervjuet med Kirsti og Karoline om årets Riddu og lederskifte: