NRK Meny
Normal

Rasmus Lyberth fullfører trilogien

Den grønlandske stjernen Rasmus Lyberth er i studio nå for å lage ferdig tredje og siste album i en trilogi.

Rasmus Lyberth

Rasmus Lyberth har holdt på i mange år som artist. Han er både musiker, teater- og filmskuespiller.

Foto: Pressebilde / rasmuslyberth.com

Rasmus Lyberth

Rasmus Lyberth i Frankrike.

Foto: Pressebilde / rasmuslyberth.com

Rasmus Lyberths seneste utgivelser, Asanaqigavit og Hey Hey, har blitt populære både på Grønland og i utlandet. Nå er det et tredje albumet på vei, som tredje og siste plata i hans trilogi.

– Dette albumet blir det tredje og siste i min trilogi. Jeg har lenge gått og tenkt på å lage en avslutning til «Asanaqigavit» og «Hey Hey». Det er det vi er i gang med nå. Så nå er mitt mangeårige prosjekt med trilogien så smått ved å nå sin avslutning, og albumet kommer til at hedde «Alaatsinaassuseq aquttoralugu», opplyser Rasmus Lyberth til KNR.

Innspilling i et berømt lydstudio

Rasmus Lyberth er i full gang med innspilningene i et berømt studio, nemlig i Focus Recording i Helsingør, som eies av Hans Nielsen.

Mange kjente navn har spilt inn sin musikk i studioet, blant annet Chris Minh Doky, Sanne Salomonsen, Kim Larsen, Outlandish, Poul Dissing, Niels Henning Ørsted Pedersen, Erann DD, Bent Fabricius Bjerre, bare for å nevne noen.

Samtlige tekster og melodier er skrevet i Odense, hvor Rasmus Lyberth bor i dag.

Her har han hatt god tid til å fordype seg i dem. Og som Rasmus Lyberth selv sier det, så er det blitt til noen riktig gode sanger.

Internasjonale musikere i studio

Rasmus Lyberth har alliert seg med internasjonale musikere til innspillingen av det nye albumet «Alaatsinaassuseq aquttoralugu».

Stidobandet består av Kristoffer Jul på klaver og hammondorgel, den afrikanske gitaristen Alain, trommeslageren Ayi Solomon fra Afrika, bassisten Ulrik Skytte Andersen samt fiolinisten Jane Clack.

Rasmus Lyberth legger til at det saktens kan komme flere musikere til under innspillingene.

– Vi håper å gi ut albumet senere i år, hvilket jeg gleder meg utrolig mye til, sier Rasmus Lyberth.