Tidenes beste Døgnvill

Suksess for Nord-Norges største musikkfestival, Døgnvill. Aldri før har så mange publikummere tatt turen til Døgnvill som i år.

Snoop Dogg

Snoop Doog var det store trekkplasteret under årets festival.

Foto: Hege Iren Hanssen / NRK

I helga gikk Nord-Norges største musikkfestival av stabelen i Tromsø. I løpet av de to dagene festivalen varte, rakk hele 23.000 besøkende å oppleve festivalen.

GULDAL:buoremus Døgnvill mii lea lágiduvvon

Publikumsrekord

Fredag var det 10.000 betalende gjester, mens lørdag var den store publikumsdagen med nærmere 13.000 publikummere.

Festivalsjef Hogne Rundberg sier storheter som DumDum Boys og Snoop Dogg må få æren får den enorme publikumsoppslutningen.

– Jeg er fryktelig fornøyd. Bedre enn dette kan det nesten ikke gå, sier Rundberg.

Nesten 13.000 på Døgnvill lørdag
Foto: Hege Iren Hanssen / NRK

Overskudd

Festivalen var budsjettert til mellom 12-13 millioner kroner. Festivalsjef Rundberg regner med at årets festival kan gi et lite overskudd.

– Kanskje vi får litt til å putte inn i neste års festival, sier Rundberg.

Mange frivillige

En stor festival krever mange flittige hender. I alt var det 800 frivillige som var i arbeid under festivalen. Festivalsjefen gir frivilligekoordinator Christina Hætta mye skryt for å ha rekruttert så mange frivillige.

Selv er festivalsjefen Hogne Rundberg sliten, men glad etter å ha klart å arrangere tidenes største Døgnvill-festival. Nå skal festivalen evalueres, så får man se om Rundberg er festivalsjef for Døgnvill også neste år.

– Jeg har faktisk ikke tenkt på det. Men det er klart det gir mersmak, når festivalen er blitt så populær og når ting går slik man vil det skal gå, avslutter festivalsjef for Døgnvill, Hogne Rundberg.