Markedsutvalget for reinkjøtt har leid torget i Mathallen i Oslo 6 februar for å vise frem reinkjøttets mange unike kvaliteter
Invitasjon til bedrifter
For at en slik ativitet skal kunne kjøres, er arrangørene helt avhengig av bedrifter som ønsker å selg/profilere reinsdyrkjøtt på dette arrangementet.
Det er Innovasjon Norge som står for invitasjonene og utvelgelsen av bedrifter som deltar på dette arrangementet.
Vil øke omsetningen
Hensikten med dette er å øke omsetningen av reinkjøtt i Oslo regionen, og på dagen vil det være en rekke aktiviteter med salgsboder, fagseminar og kokkestasjon.
Mathallen har også invitert kokker til å konkurrere om å lage den beste reinsdyrretten.
Landets største marked
Oslo er landets største marked og gjennom arrangementet i Mathallen får bedriftene en arena til å treffe forbrukere og produsenter som kommer til Mathallen, fordi de er interessert i god mat og treffe representanter fra Horeca markedet.
– Dette er og også en gylden mulighet til å knytte kontakter med de som har butikker i Mathallen den dagen, sier Ingrid Mathisen ved Innovasjon Norge Finnmark.
Hun sier at de nå søker 4-5 motiverte bedrifter som ønsker å selge reinkjøtt i perioden 6-10. februar og som har planer for hvordan de ønsker å benytte erfaringene og kontaktene fra arrangementet i det videre markedsarbeidet.
– Vi tror at dette er et arrangement som best passer for dem som har erfaring fra tidligere profileringer og som har tilstrekkelig råstoff for å kunne ha et salg gjennom fem dager, sier Mathisen.