Hopp til innhold

Ønsker å profilere reinkjøtt

På samefolkets dag, den 6. februar, inviterer markedsutvalget for reinkjøtt bedrifter til salg om profilering av reinkjøtt for Oslos befolkning.

Tørket reinkjøtt

Tørket reinkjøtt

Foto: matprat.no

Markedsutvalget for reinkjøtt har leid torget i Mathallen i Oslo 6 februar for å vise frem reinkjøttets mange unike kvaliteter

Invitasjon til bedrifter

For at en slik ativitet skal kunne kjøres, er arrangørene helt avhengig av bedrifter som ønsker å selg/profilere reinsdyrkjøtt på dette arrangementet.

Det er Innovasjon Norge som står for invitasjonene og utvelgelsen av bedrifter som deltar på dette arrangementet.

Vil øke omsetningen

Hensikten med dette er å øke omsetningen av reinkjøtt i Oslo regionen, og på dagen vil det være en rekke aktiviteter med salgsboder, fagseminar og kokkestasjon.

Mathallen har også invitert kokker til å konkurrere om å lage den beste reinsdyrretten.

Landets største marked

Oslo er landets største marked og gjennom arrangementet i Mathallen får bedriftene en arena til å treffe forbrukere og produsenter som kommer til Mathallen, fordi de er interessert i god mat og treffe representanter fra Horeca markedet.

Dette er og også en gylden mulighet til å knytte kontakter med de som har butikker i Mathallen den dagen, sier Ingrid Mathisen ved Innovasjon Norge Finnmark.


Hun sier at de nå søker 4-5 motiverte bedrifter som ønsker å selge reinkjøtt i perioden 6-10. februar og som har planer for hvordan de ønsker å benytte erfaringene og kontaktene fra arrangementet i det videre markedsarbeidet.

– Vi tror at dette er et arrangement som best passer for dem som har erfaring fra tidligere profileringer og som har tilstrekkelig råstoff for å kunne ha et salg gjennom fem dager, sier Mathisen.

Korte nyheter

 • - Må effektivisere våre møter

  Det nest største partiet på Sametinget, Nordkalottfolket, mener man må effektivisere møtene på Sametinget og spare penger der. - Vi ser en realnedgang på sametingets budsjett neste år, men vi kan ikke la dette gå utover arbeidet med samisk språk og kultur, men ta dette over vår egen politiske drift, mener Sametingsrepresentant Vibeke Larsen i Nordkalottfolket. Hør Larsen her:

  Det nest største partiet på Sametinget, Nordkalottfolket, mener man må effektivisere møtene på Sametinget og spare penger der.
 • - Vi er kjempefornøyd

  Ronny Wilhelmsen, parlamentarisk leder for Arbeiderpartiet på Sametinget er kjempefornøyd med budsjettforslaget regjeringen har lagt frem. - Her får vi en økning neste år på 22 millioner kroner til Sametinget, som jeg er kjempefornøyd med, sier Wilhelmsen. Hør intervjuet her:

  Ronny Wilhelmsen, parlamentarisk leder for Arbeiderpartiet på Sametinget er kjempefornøyd med budsjettforslaget regjeringen har lagt frem.
 • Stuora váikkuhusat ruoššabealde sámi studeanttaide

  Olgoriikka studenttat gártet máksit go galget studeantan Norggas. Dát ii guoskka studeanttaide geat bohtet EØS-riikkain dahje Sveitsas. Dát boahtá ovdan stádabušeahttaárvalusas maid ráđđehus almmuhii otne. Norga lea okta dain moatti riikkain máilmmis gos olgoriikkastudeanttat eai leat dárbbašan máksit. – Mun in doarjjo dán, ja dás leat stuora váikkuhusat Sámi Allaskuvlla rekrutteremii ruoššabealde Sámis ja riikkain mat eai leat EU/ EØS siskkobealde. Dan dadjá Sámi Allaskuvlla rektor Laila Susanne Vars.

  Samisk høgskole
  Foto: Berit Solveig Gaup / NRK