Normal

Verdens vakreste reisemål

National Geographic har kåret fjordlandskapet i Norge til de beste reisemålene i hele verden.

Også Hellmofjorden i Tysfjord gir en unik og minneverdig opplevelse ifølge National Geographic

Også Hellmofjorden i Tysfjord gir en unik og minneverdig opplevelse ifølge National Geographic.

Foto: Sander Andersen/NRK

I konkurranse med 113 andre reisemål over hele verden, ble norske fjorder kåret til det beste reisemålet.

Fjord-Norge fikk 85 av 85 mulige poeng, og det er ikke første gang at fjordlandskapet i vårt langstrakte land har kommet på topp. Også i 2004 gikk norske fjorder til topps i kåringen til magasinet National Geographic.

Tysfjord-visitt

I kåringen foretatt av National Geographics har man lagt vekt på «den unike og minneverdige opplevelsen», og selv om fjordene på Vestlandet har vært i fokus, har National Geographics også vært på Tysfjord-visitt.

(Fj)ordfører Anders Sæter i Tysfjord synes en slik kåring er veldig gledelig og vel fortjent.


– Det er på sin plass at de vakre fjordene vi har får oppmerksomhet. Med tanke på reiselivet kan det sette fokus på fjordene som turistmål. Og det er er jo bra, sier en ikke helt overrasket, men glad ordfører.

Dyreliv og natur

I kåringen som ble offentliggjort i går, beskrives norske fjorder som et utrolig landskap med velbevart dyreliv og en natur som er tatt vare på. Fjordene hadde konkurranse fra 132 andre reisemål og ble vurdert av nærmere 440 reisevante eksperter, skriver magasinet National Geographic .

«– Den korte turistsesongen, med det ulendte terrenget, det tynt befolkede området og den iboende følsomheten til lokalbefolkningen når det gjelder miljøet, lover godt for fjordregionen.»

Slik beskriver én av de 437 ekspertene i panelet til National Geographic som har rangert reisemål fra hele verden.

En anerkjennelse

– Det er veldig hyggelig at Fjord-Norge igjen er kåret til verdens mest attraktive reisemål. Norge skal være et bærekraftig reisemål, og kåringen er en anerkjennelse av godt arbeid over tid, sier nærings- og handelsminister Trond Giske i en pressemelding.

Giske håper den positive oppmerksomheten kan bidra til å få flere turister til Norge.

– Nå håper jeg næringen vet å utnytte denne oppmerksomheten, sier Giske.

De beste – og de verste

Kyoto i Japan og Slovenia er andre reisemål som kommer høyt opp på lista til National Geographic. Storbritannia er representert med flest destinasjoner.

De verste reisemålene er ifølge ekspertpanelet Vestbredden, nordkysten av Den Dominikanske republikk, Rødehavskysten og Costa del Sol.