Hopp til innhold

Normaliserer behandlingen av samiske saker

– Regjeringen har gjort noen viktige grep i å «normalisere» behandlingen av samiske saker. I stedet for at kun urfolksavdelingen i Kommunal- og distriktsdepartementet jobber med det, er nå fagdepartementene aktivisert.

Det sa statssekretær for samiske spørsmål, Nancy Charlotte Porsanger Anti, under Senterpartiets landsmøte i Trondheim.

På denne måten får de forskjellige fagdepartementene også større ansvar for samepolitikken i regjeringen, understreket hun.

Statssekretæren trakk også frem at Kunnskapsdepartementet snart legger frem en melding om rekruttering og kompetanse for å styrke tilbudet til samiske elever.

Neste år er det folkehelse og levekår i samiske områder som er i fokus, påpekte Porsanger Anti.

Hennes partikolleger fikk også høre at dette med å involvere fagdepartementene i samepolitisk arbeid, har blitt lagt merke til i Sápmi.

– Fra samisk hold har vi fått mye ros for dette, sa hun.

Nancy Porsanger Anti
Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

Korte nyheter

 • Bistevaš gulahalli TILas

  Diibmá lei Sigbjørn Skåden vuosttaš geardde gulahalli dahje speaker sámegillii ruovttučiekčamis ja dán jagi galgga son maid gullot bistevaš sámegielat gulahallin Romssa Arenas:

 • Lágidit beassášdoaluid Sirpmás

  Sirpmá gilisearvi lágida vuosttas háve beassášdoaluid Sirpmá giliviesus lávvardagas gitta boahtte duorastahkii. Doaluid gohčodit sii Gákšu filbma- ja dáiddafestiválan. Okta lágideaddjin Tormod Varsi muitala, ahte olbmot leat váillahan sin guvlui beassášdoaluid.

  Guldal olles jearahallama:

 • Evakuerer flere steder i Troms

  Politimesteren i Troms har besluttet å evakuere innbyggere i deler av områder på Breivikeidet, i Oldervik og på Vasstrand i Troms, opplyser politiet i en pressemelding.

  Evakueringen skjer på grunn av økende snøskredfare, og gjelder i alt 13 boenheter.

  I pressemeldingen opplyser politiet at de tror evakueringen vil stå seg de kommede 48 timene, på grunn av værprognosene.