Nå skal samiske uttrykk pryde t-skjorter

Ungdomsorganisasjonen Noereh! vil at ungdom skal begynne å bruke samisk. Derfor arrangerer de en egen t-skjortekonkurranse.

Noereh! med egen t-skjorte-konkurranse

Noereh! arrangerer egen t-skjorte-konkurranse

Foto: Noereh!

Ungdomsorganisasjonen Noereh! skal designe nye t-skjorter og trenger hjelp. Derfor har de satt i gang en konkurranse hvor folk kan sende inn uttrykk og fraser på lulesamisk, sørsamisk eller nordsamisk til et nytt t-skjorte design.

Vil spre språket

Helge A. Ravna
Foto: Klemet Anders Sara/NRK

– Det er mange samiske ungdommer som ikke tør å leve ut kulturen eller vise sin identitet. Det er viktig at de har lyst og mulighet til å gjøre det. Jeg håper vi kan spre vårt budskap gjennom t-skjorter, sier leder i Noereh! Helge Aslaksen Ravna.

Noereh! er på jakt etter Sápmis kuleste, stiligste, mest spesielle, mest morsomme, fiffigste og fineste uttrykk eller frase på samisk.

– Alle skal kunne vise fram språket sitt og spre språket gjennom t-skjorter, sier Ravna og forteller at meningen er å få t-skjortene ferdige til sommerens samiske festivaler.

En vinner på hvert språk

Alle er velkommen til å delta med så mange ord, uttrykk eller ordtak de vil. Fristen har Noereh! satt til 1. mai.

Det vil bli kåret en vinner på hvert språk som vil bli forvandlet til en ny t-skjorte. Vinnerne vil få hver sin skjorte tilsendt.

Noereh! vil sørge for at vinneruttrykkene får et snasent design. Og hvem vet, kanskje er det ditt bidrag alle vil gå rundt med på brystet i sommer.