Normal

Nå skal det prates om Utøya-pengene i Karasjok

I dag møtes kontrollutvalget for å prate om granskningen av de forsvunnede Utøya-midlene i Karasjok. Det vil trolig gi svar på hvor de ble av, og hva som har skjedd.

Karasjok kommune

Kontrollutvalget holder møte her på rådhuset i Karasjok kl. 11 i dag. Der vil trolig rådmannen svare på hva som har skjedd med Utøya-millionene.

Foto: Monica Falao Pettersen / NRK

Tidligere er det få som har kommentert noe om de to millioner kronene som «ble borte» i Karasjok over tre år. Pengene var øremerkede midler fra staten som skulle brukes på psykososiale tilbud til Utøya-ungdom i kommunen.

En granskning kontrollutvalget har gjennomført, viser at kun i overkant av 400.000 kroner ble brukt på riktig formål. Kommunen har totalt fått tildelt 2,55 millioner kroner.

Dermed er altså 2 millioner kroner forsvunnet i systemet, eller brukt på noe annet.

– Jeg kommenterer etter kontrollutvalgets møte den 28. september, uttalte rådmann Elfrid Boine da dette ble kjent for halvannen uke siden.

Møte i dag

Tidligere har både rådmannen og ordfører Anne Toril Eriken Balto sagt at de tar hatten og går hvis det viser seg at pengene de har fått tildelt er brukt feilaktig. I senere tid har ordføreren imidlertid moderert seg, og sagt at uttalelsen handlet om å fordele skyld.

– Allikevel er det klart at noen har ansvaret her, sier hun.

I søknader som NRK har fått innsyn i, har både Lisbeth Faltin som organisasjonssjef og rådmann, Hilda Voulab som tidligere rådmann og Randi Johansen Paltto som helse- og omsorgssjef underskrevet papirene.

Les også: – Nå må dere si hva som er sant her!

De har så langt ikke ønsket å kommentere, eller gjort seg utilgjengelige.

Kontrollutvalgets møte starter kl. 11 på rådhuset i Karasjok i dag.

Vi oppdaterer saken.