NRK Meny
Normal

Lege og barnevernsleder tiltalt for barnevold

I morgen begynner rettssaka hvor de to er tiltalt for å ha tvunget barna til å sitte på kne med rett rygg i opptil to timer.

Linn Eidissen, politiadvokat

– Påtalemyndighetene ser meget alvorlig på saka, forteller aktor Linn Eidissen til NRK Sápmi.

Foto: Anne Storaunet / NRK

Krenkelsen skal ha skjedd fra 2008 til 2013 mot tre barn. To av barna er under 16 år, mens den eldste nå er over 17 år.

Saka vil bli ført i Indre-Finnmark tingrett torsdag og fredag denne uka. Aktor er politifullmektig Linn Eidissen ved Øst-Finnmark politidistrikt. Hun ser meget alvorlig på saka.

– At ugjerningen skal ha blitt påført av to personer med betrodde stillinger, gjør saka enda mer spesiell, mener Eidissen.

Bare legen er i jobb

Begge de to tiltalte var ansatt i hver sin kommune i Øst-Finnmark politidistrikt mens de påståtte krenkelsene skal ha skjedd.

Det er bare legen som fortsatt er i jobbsituasjon. Hvorfor den tidligere barnevernslederen ikke er det, vil arbeidsgiveren ikke si noe om. Heller ikke legens arbeidsgiver vil si noe om i forhold til jobbsituasjonen.

Kommunelegen er tiltalt for å ha utført handlingen, mens den tidligere barnevernslederen skal ha medvirket eller unnlatt å hindre at barna ble krenket ved flere anledninger.

Anmeldt av barnevernstjenesten

– Det er barneverntjenesten som har anmeldt saka til politiet, og påtalemyndighetene vil føre minst fire vitner under rettssaka, forteller aktor Linn Eidissen.

Hun vil på nåværende tidspunkt ikke si noe om hvordan barna selv har opplevd krenkelsene.

– Dette vil komme frem under rettsforklaringen.

Ingen kommentarer

Det er Advokat Anne Haraldsvik ved Advokatselskapet Per A. Amundsen i Lakselv som representerer barnevernslederen. Hun vil på nåværende tidspunkt ikke kommentere saka.

Legens advokat er Frode Sulland ved Advokatfirmaet Hestenes og Dramer & Co. ANS, Oslo. Heller ikke han ønsker å kommentere saka før i retten.

Begge de tiltalte er tiltalt etter Straffelovens paragraf 219, første ledd, som har en strafferamme på opptil fire års fengsel.