Jernskrot fjernes omsider

Etter et års ventetid hentes omsider skrotet som bøndene i Finnmark har samlet inn. Ansvarlig for "Hold Norge Rent" aksjonen, Hilde Reitan, beklager forsinkelsen.

Skrot til avhenting
Foto: Piera Balto / NRK

- Bøndene er glade for at de endelig blir kvitt jernskrotet, sier leder i Finnmark Bondelag, Fred Johnsen. - Det var stor skuffelse blant bøndene i fjor da de skjøntet at haugene med skrot ville bli liggende over vinteren, sier han.

GULDAL: Ruovderuskat vižžojit viimmat

Innsamling starter mandag

Kampanjeleder "Hold Norge Rent", Hilde Reitan.

Kampanjeleder for 'Hold Norge Rent', Hilde Reitan.

Foto: Mette Ballovara / NRK

Hauger med jernskrot som bøndene i Finnmark samlet sammen langs veiene i fjor, blir omsider hentet. Kampanjeleder for "Hold Norge Rent" aksjonen, Hilde Reitan, er glad for at de nå får fjernet skrotet. 

- Det er en lokal innsamler, Masternes Metallco As, som har fått oppdraget med å hente lanbruksskrotet i Finnmark, sier Reitan.       - Fra mandag av starter innsamlingen og bøndene i Finnmark blir endelig kvitt skrotet sitt , sier hun. 

På vegne av "Hold Norge Rent" kampanjen beklager Reitan forsinkelsen og forklarer at det blant annet skyldes at skrotinnsamlingen i Finnmark ble dyrere enn antatt.

 Fornuften seiret

Leder i Finnmark Bondelag, Fred Johnsen

Leder i Finnmark Bondelag, Fred Johnsen

Foto: Finnmark Bondelag

 Leder i Finnmark Bondelag, er lettet over at skrotinnsamlingen starter. Han mener at "Hold Norge Rent" kampanjen kunne ha løst problemet med skrothentingen allerede i fjor. 

- De kunne ha fått avtale med Masternes allerede i fjor, men da sa de at firmaet ikke kunne brukes fordi det var en konkurrent med firmaer tilknyttet kampanjen, sier Johnsen. - Det er på tide at sunn fornuft har vunnet frem, sier han. 

Dyktig innsamler

Firmaet som nå har fått innsamlings-oppdraget i Finnmark for "Hold Norge Rent" kampanjen, er godt egnet til denne jobben, mener Johnsen.

- Vi er fornøyd med at Masternes fikk oppdraget fordi da vet vi at jobben blir gjort på en ordentlig måte, sier Johnsen. - De har allereded hentet en del landbruksskrot i Austertana, og har gjort en skikkelig god jobb der, sier han. 

Johnsen har i løpet av sommeren fått flere telefoner fra bønder som er frustrert over at jerskrotet ikke har vært hentet. Han er glad for at bøndene nå blir kvitt skrotet sitt.

Slike hauger fins overalt i Finnmark
Foto: Piera Balto / NRK