Kristne samisk ungdom samlet

20 kristne samiske ungdommer fra hele landet er samlet i Hatteng i Storfjord denne helga. Nå ønsker de at flere ungdommer blir med ved neste samling.

20 kristne samiske ungdommer samlet i Hatteng

20 kristne samiske ungdommer er med på helgas samling i Hatteng i Storfjord i Nord-Troms. Programmet er variert fra bønn til gudstjeneste i lavvu. Men, det er også viktig med sosialt samvær på slike samlinger.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sápmi

Samiske ungdom fra hele Norge er samlet i helga i Hatteng. Her er det mye sosialt i fokus, men kristendommen er også viktig ved slike samlinger.

Fra Hedmark i sør til Tana i nord

20 samiske ungdommer er samlet i Hatteng til helgesamling. Det er ungdommer fra hele landet, Hedmark lengst sør og Tana i Øst-Finnmark lengst nord. Ungdommene skal ha det trivelig i lag, bli kjent med hverandre.

Ungdommen trives

Helga arrangeres med forskjellige aktiviteter, andakt og gudstjeneste i lavvu.

Sara Katrine og Ramona Linnea Victoria

Sara Katrine Aleksandersen (15) og Ramona Linnea Victoria Kappfjell Sørfjell (18) synes at det er viktig å ha en slik samling for samiske ungdom. Vi har det kjempe artig på disse samlingene sier jentene.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sápmi

Ungdommene skal selv lage maten de spiser, og det er mye sosialt når de lager mat. Sara Katrine Aleksandersen deltar for andre gang, og synes at det er veldig trivelig å møte andre kristne samiske ungdom fra hele landet.

Ramona Linnea Victoria Kappfjell Sørfjell (18) har deltatt på ungdomssamlinga siden 2013. Dette er blitt endel av henne og synes at flere ungdom bør bli med på neste samling. For Kappfjell Sørfjell er det viktig å møte andre samiske ungdom da det er lite av det på hjemplassen i Sømna i Nordland.

Be og synge på forskjellige samiske språkformer

Under samlinga i Hatteng for ungdommen også lære om kristendommen, hvordan ber man og hva slags salmer som passer til hver bønn, sier rådgiver for Nord-Hålogaland bispedømme Karl Yngve Bergkåsa. Bergkåsa skal ha samtale med ungdommene og lære om kristendommen.

Under samlinga er det også viktig at man bruker lule-, sør- og nordsamiske språket. Og da får ungdommen synge og lære Fader Vår på alle tre språkformene. Ungdommene ønsker at flere ungdommer melder seg på disse samlingene.

Hør Ramona Linnea Victoria Kappfjell Sørfjell:

Ramona Linnea Victoria Kappfjell Sørfjell (18) fra Sømna i Nordland ønsker flere samiske ungdommer til ungdomstreff.