Klare for EM i vanncross

Morten Blien fra Tana, Per Tommy Eideng fra Karasjok og Kim Andre Strandheim fra Nordreisa er klare for EM.

Morten Blien, Per Tommy Eideng og Kim Andre Strandheim er klare for EM

Morten Blien, Per Tommy Eideng og Kim Andre Strandheim er klare for EM

Foto: Snåsa Snøskuterklubb

Det har vært EM-kvalifisering i vanncross på Snåsavatnet i Snåsa i helga, hvor Morten Blien fra Team Blien kom som nr. 1, Per Tommy Eideng fra Team Eideng kom som nr. 2 og Kim Andre Strandheim fra Raccon Racing kom som nr. 3. Dermed kvalifiserte de seg videre til EM i vanncross, som arrangeres i Jyväskylä i Finland 3. september.

Morten Blien, Per Tommy Eideng og Kim Andre Strandheim er klare for EM
Foto: Snåsa Snøskuterklubb

Flere skal tas ut til EM

Terje Fjerstad i Snåsa Snøskuterklubb forteller at det blir totalt seks EM-billetter fra Norge, seks fra Sverige og seks fra Finland. Derfor blir det enda en EM-kvalifisering hvor norske førere tas ut.

– Mest sannsynlig blir resten tatt ut fra arrangementet i Hetta i Finland 22.-23. juli, forteller Fjerstad.

Han forteller at det som var utslagsgivende for at disse tre kvalifiserte seg til EM var at de klarte å holde høy fart og fine kurver. Det var to innledende runder og til slutt finale i EM-kvalifiseringen.

De fleste som deltok i Snåsa kommer fra Troms og Finnmark. I Snåsa startet de opp med vanncross for fire år siden, og de hadde åtte lokale førere. Fjerstad forteller at de hadde litt flaks med været, og at det dermed kom mye folk, rundt 1000 personer.

Joakim Olsen

Joakim Olsen

Foto: Anders Kalstad / NRK

Holdt ikke til EM-plass

Joakim Olsen fra Karasjok MK deltok også i EM-kvalifiseringen i Snåsa. Sammenlagt ble han nummer fire i EM-kvalifiseringen. Men det holdt ikke til EM, hvor bare de tre første kommer seg videre.

– Jeg hadde et mål om å komme i topp fem, og det klarte jeg. Jeg prøver å kvalifisere meg til EM ved neste EM-kvalifisering.

Selv om han ikke klarte å kvalifisere seg til EM denne gangen, så er han likevel fornøyd med helgas prestasjoner.

– Jeg vant Snåsa vanncross fredag, forteller Olsen.