Etterlyst: Hvor er ordføreren?

Enten er Karasjok-ordfører Kjell H. Sæther usedvanlig opptatt eller så unngår han NRKs reportere. I alle fall har det vært svært vanskelig å få politikerveteranen i tale.

Ordfører Kjell Sæther
Foto: Anne Berit Anti / NRK

Lista over saker ordføreren skulle ha kommentert eller forklart seg om begynner å bli lang. Å få et intervju med Sæther har i lang tid vist seg å være nærmest umulig.

– Våre reportere har en rekke ganger ringt til rådhuset i Karasjok, og fått beskjed om at Sæther er på kontoret. Likevel har han ikke tatt telefonen. Å finne han rent fysisk har også vært en utfordring, sier aktualitetssjef Ravdna Nilsdatter Buljo i NRK Sámi Radio.

Mange saker

Ordføreren skulle ha forklart seg om flere saker.

I dag forteller pensjonisten Ole Vuolab i Karasjok at leiligheten han bor i ennå ikke er repartert. Like før valget lovte politikerne at boforholdene skulle bli bedre.

– De hilser ikke en gang, sier Vuolab til NRK Sámi Radio.

I formiddag har vi forsøkt å få et intervju med ordfører Sæther, men svarer ikke telefonen. Riktignok skriver han i en tekstmelding nå at "de sakene skal være under arbeid. Vinduer og annet materiell skal være bestilt."

Barnevernsak

Karasjok kommune var nylig i lagmannsretten i forbindelse med en barnevernssak. NRK Sámi Radio har i løpet av de to siste ukene forsøkt å få et intervju med ordføreren, men han har ikke besvart på våre henvendelser.

Tidligere i høst har det også vært en utfordring å få kommunens fremste folkevalgte i tale om bassenget.

I forbindelse med kulturuka i Karasjok ble det arrangert et folkemøte om temaet "Karasjok - samenes hovedstad".

Dette er noe som Kjell H. Sæther har snakket om mye, men han dukket ikke opp på folkemøtet. Forklaringen var at han ikke var invitert. Folkemøtet var omtalt på kommunens egen hjemmeside.

Svak service

Karasjok kommune er generelt en av landets dårligste på service.

En landsomfattende undersøkelse som Forbrukerrådet gjorde tidligere i år, viste at Karasjok kommune var blitt dårligere på alt.

Kommunens sentralbord har flere ganger opplyst at ordføreren er på kontoret og satt over telefonsamtaler, men likevel har ikke Kjell H. Sæther besvart.

Forbrukerrådet påpekte i undersøkelsen at telefonhenvendelser til Karasjok kommune var et problem.

Ps. NRK Sámi Radio ringte ordfører Kjell H. Sæther en rekke ganger i formiddag for å få kommentar til denne saken, men han svarte ikke på telefonen.

Korte nyheter

  • Joikepoesi av Holmberg og Janssønn

    De prisbelønte kunstnerne Jakop Janssønn og Niillas Holmberg har sluppet låten «Buollit». Singelen er en del av deres kommende debutalbum «Guorga» som utgis 8. oktober. Ifølge duoen er albumet sammensatt av ulike sjangere, blant annet med en ny form for musikalsk formidling som Holmberg velger å kalle «joikepoesi». Hør den nyeste samiske musikken her.

    Jakop Janssønn og Niillas Holmberg
    Foto: Benjamin Ward, Marja Helander
  • Karantena ja koronaiskan

    Ii dárbbaš leat koronateasta váldon ovdal go Norgii boahtá nuppi riikkas. Go Norgii boahtá ruoná ja oránša riikkain ja guovlluin, de ii dárbbaš iskkahit iežas. Go boahtá guovlluin gos lea karantena-geatnagasvuohta, de ferte válddihit koronaiskosa. Juohkhaš gii lea ollásit boahkuhan iežas ja lea dohkkehuvvon duođaštus dasa, ii dárbbaš mannat erremii ii ge iskkahit iežas.