Skal spille samisk agent i ny actionkomedie

– Rollefiguren er av både samisk og afrikansk avstamning – og karakteren har et like tett forhold til naturen som Carew selv hadde til fotballen, røper filmprodusent.

John Carew

FRA FOTBALL TIL FILM: Tidligere landslagsspiller John Carew (37).

Foto: FRANCISCO LEONG / Afp

John Carew (37) meldes å være klar for å spille i sin hittil største filmrolle, i actionfilmen «Black Frost».

Det er filmprodusent Egil Ødegård som overfor Dagbladet.no røper flere detaljer omkring filmen, som etter planene skal spilles inn fra og med høsten 2017.

Filmspråket er hovedsakelig engelsk, men ifølge filmprodusenten skal Carews rollefigur utføre noen replikker og gloser også på samisk.

John Carew i det han skyter og scorer sitt første mål for Villa.

PÅ GRESSMATTA: John Carew i aksjon i 2007 for en av sine tidligere klubber; Aston Villa. Klubben spilte den gangen i engelske Premier League.

Foto: SIMON DAWSON / AP

Risikabelt filmpåfunn

– Dette er absolutt et dristig prosjekt. Vi er avhengig av å få på plass gode navn for å sikre billettsalget også utenfor Norge.

– Carew er i aller høyeste grad kjent i Norge og i Europa, men i USA kjenner man ikke så godt til tidligere fotballspillere, sier filmprodusent Ødegård.

I filmen skal flere samiske skuespillere bidra i mindre roller. Disse skal blant annet inneha roller som Carews familiemedlemmer.

– Carews rollefigur er av både samisk og afrikansk avstamning. Man kan vel si at karakteren har et like tett forhold til naturen som Carew selv hadde til fotballen i sin tid, uttaler produsenten.