Normal

Jobber for Viva World Cup

Samisk fotballforbund ønsker å hjelpe Gaaltije med å få Viva World Cup til Östersund i Sverige, neste sommer.

Viva World Cup
Foto: Sigve Nedredal

– Jeg har ikke hatt direkte kontakt med arrangøren i Östersund, men forstår at samisk fotballforbund må være med om de skal få arrangementet. Det sier fotballpresident Mikkel Isak Eira som nå vil sjekke med det internasjonale fotballforbundet N.F.-Board hva de trenger fra samisk fotballforbund.

Viva World Cup er fotballturneringen som N.F.-Board har arrangert annenhvert år.

Gaaltije som arrangør

Jerker Bexelius

Jerker Bexelius og Gaaltije vil arrangere Viva World Cup 2014.

Foto: Jörgen Heikki / SR/Sami Radio

Det er sydsamisk senter Gaaltije i Östersund som jobber med å få den internasjonale fotballturneringen Viva World Cup for herrer til byen.

– Vi har kontakt både med N.F.-Board og kommunen her om arrangementet neste år, men vi trenger å få med samisk fotballforbund og jeg er ikke sikker på om de vil hjelpe oss for jeg får ikke tak i fotballpresidenten, sier leder for sydsamisk senter Gaaltije, Jerker Bexelius.

Bexelius sier denne uken at de planlegger videre og at N.F.-Board skal få svaret de trenger om noen uker.

– Skal gjøre det enkelt

Selv om Bexelius og Eira ikke har fått snakket sammen om arrangementet, har de jobbet på hvert sitt sted for at arrangementet havner i det sydsamiske området i Sverige neste sommer.

– Jeg skal gjøre det så enkelt som mulig og få hjelp av noen til å skrive et brev til N.F.-Board om at vi står bak søknaden om å arrangere Viva World Cup i Östersund neste sommer, og det gjør jeg så snart som mulig, sa fotballpresident Mikkel Isak Eira til NRK Sápmi for noen uker siden.

Eira mener det er viktig at samiske områder også arrangerer Viva World Cup og er glad for at noen har ønsket arrangementet.

Må få økonomien på plass

Jerker Bexelius har også jobbet en del med å få den økonomiske på plass og Gaaltije har fått støtte fra Östersund kommune til forarbeidet til arrangementet.

– Vi kommer til å trenge nærmere fem millioner kroner svenske kroner for å få gjennomført arrangementet neste sommer, og det må vi få inn gjennom sponsorer og andre bidrag, sier Bexelius.

Jerker Bexelius sier at arrangementet kommer til å gå i begynnelsen av juni 2014 om alt faller på plass, og mener at fotballturneringen er viktig for det sydsamiske området.