Loves kamper i 2011

Det samiske dame- og herrelaget skal få kamper i år, lover Samisk fotballforbund.

Sápmi har vunnet Viva World Cup
Foto: Sigve Nedredal / NRK

Til sommeren er det to år siden herrelaget sist spilte, da i Viva World Cup i Padania, Italia. Damelaget spilte sine siste kamper for tre år siden, da i Viva World Cup i Gällivare, Sverige.

Skal få flere kamper

Mikkel Isak Eira
Foto: Kjell Are Guttorm / NRK

– Det har gått for lang tid siden dame og herrelaget hadde kamper, men vi jobber for at lagene skal få kamper i år, forklarer fotballpresident Mikkel Isak Eira i Samisk fotballforbund.

I fjor jobbet det samiske fotballforbundet med å komme seg til Brasil, hvor det Brasilianske urfolkslandslaget ønsket kamper mot de samiske lagene, men Samisk fotballforbund fikk ikke finansiert denne turen.

Samtidig gikk Viva World Cup i Gozo uten samisk deltakelse sommeren 2010, første gang Samisk fotballforbund ikke var med på denne turneringen, som de vant i 2006.

Ønsker å spille i Kautokeino

Fotballpresident Mikkel Isak Eira selv har et ønske om at det samiske herrelaget og damelaget kan spille på den nye kunstgressbanen i hjemkommunen hans Kautokeino, men tror at det kan bli lettere å få lag til Alta eller Tromsø for kamper.

– Vi har ikke avtalt noen kamper for lagene, men damelaget i Alta har signalisert at de kan tenke seg å møte damelaget vårt, forklarer Eira.

Samisk fotballforbund ønsker at kampene kan spilles om våren, men de kan også spille innendørs om de ikke får til andre alternativer.