NRK Meny
Normal

Hotte gutter klare for turné

Boybandet Ekko Ekko fra Finnmark er for tiden Norges eneste boyband. Nå er de klare for sommerturné.

Ekko Ekko

Guttene i boybandet Ekko Ekko har allerede en stor fanskare til tross for at de ikke har holdt på så veldig lenge. Nå har de gitt ut en ny EP, og er klare for å legge ut på turné i sommer.

Foto: Mads Suhr Pettersen

5. juni 2014 slapp bandet en mini-EP bestående av de to låtene «Naken» og «Atmosfæren». Nå er de klare for å legge ut på sommerturné som starter 14. juni under Alta Soul og Blues-festival.

Popstjerner i nord

Det var på Ungdommens Hus i Alta at det hele startet. Fire unge gutter ble plukket ut på en audition til et boyband-prosjekt, hvor Hánná Rein fra bandet Biru Baby (tidligere Cyaneed) var hyret inn som manager.

Planene for dette prosjektet var egentlig ikke så store, annet enn å gi ut noen singler og så se hva som skjedde. Men etter bandets lansering i 2013 havnet de raskt på partylister rundt om i Nord-Norge, og ble nesten som popstjerner å regne i landsdelen. Siden har de sluppet flere singler, laget en musikkvideo, hatt flere konserter, og de har blitt sammenlignet med Sirkus Eliassen og One Direction.

Musikken deres beskriver de på sin egen nettside som «fengende partymusikk med deilige moves» og finnes både på Spotify, Itunes og Wimp. Inspirasjon har hentet fra blandt andre New Kids on the Block og Backstreet Boys.

Bandet består av:

Håkon Mathias Guttormsen

Ole Kristian Samuelsen

Helge Reinsnes Moen

Jonathan Kongsbak Jæger