Hopp til innhold

Her rocker D.D.E. med rein på scenen

Til øredøvende jubel entret dagens store kjendis, nemlig reinen Muzet, scenen på Brennelvnesset. – Det mest eksotiske og spesielle jeg har opplevd, sier vokalisten.

DDE med reinen Muzet på scenen

KJENDIS: Her er selfien nettopp knipset og Muzet er på vei ned fra scenen. På backstage fikk Muzet en vellfortjent pust i bakken og fikk i seg litt for.

Foto: Anders Boine Verstad / NRK

– Jeg hadde garantert bandet at dette er verdens tammeste rein, og den oppførte seg også på scenen, sa Mattis Aslak Eira, faren til Aslak Mattis Eira (4) som er eieren av reinen.

Mens de var på scenen sammen med trønderne, fikk de knipset en selfie med hele bandet.

Det med mange tusen festivalglade personer i bakgrunnen på Midnattsrocken i Lakselv i Finnmark.

Spent på mottakelsen

Med en gang reinen kom opp på scenen så den litt forbauset ut, men etter hvert kunne også det «utrente reinøyet» se at Muzet begynte å kose seg. Bandet hadde forhørt seg med Eira før, og han lovet at dette skulle gå bra.

– Jeg syntes litt synd på reinen på grunn av all lyden på scenen. Vi forhørte oss med reineieren, og han sa at det var helt i orden, sa vokalist Bjarne Brøndbo etter konserten.

Rammene rundt konserten kunne heller ikke vært bedre, skal vi tro hovedpersonen i bandet.

– Vi var ikke helt uforberedt for hva som ventet oss. Vi hadde den beste responsen, kanskje folk ikke var så slitne. Det var helt fantastisk med solen, og da vi gikk på stilnet vinden og vi fikk en fabelaktig opplevelse, sa Brøndbo.

Se flere bilder under opptredenen til D.D.E under:

God stemning på Midnattsrocken
Foto: Anders Boine Verstad / NRK

– Eksotisk

D.D.E. sto også på scenen på Brennelvnesset i 2010. Siden den gang har arrangøren ønsket dem tilbake. Og i år skjedde det endelig.

Når en av de mest kjente sangene deres ble spilt, fikk også Brøndbo en spesiell opplevelse.

– Når vi sang «Vinsjan på kaia» så må jeg innrømme at jeg fikk en klump i halsen. Sangen handler om å vokse opp nede i fjærsteinene, og det var en spesiell opplevelse da vi sang den sangen.

Avslutningsvis berømmer Brøndbo også arrangøren som er med på å sette en helhetlig ramme rundt festivalen.

– Midnattsrocken er noe helt spesielt. Det er noe annet enn å spille på en kultur- eller idrettshall. Det finnes ingenting som er likt midnattsrocken, og artistene vil hit!

Se Freddy Kalas joike og teste sine kunnskaper om samene under:

Korte nyheter

 • UiT bruker mye penger på fusk

  UiT Norges Arktiske Universitet har hittil i år brukt 300.000 kroner på å betale advokatene til studenter som anklages for fusk. Det skriver avisa iTromsø. Så mange som 46 studenter ble i følge avisa utestengt fra UiT i fjor for fusk på eksamen, et rekordhøyt antall. De 300.000 UiT foreløpig har brukt, angår utgifter til 22 enkeltsaker. Rektor ved UiT, Dag Rune Olsen, mener dette er et viktig rettssikkerhetsprinsipp til de det angår.

  UiT Norges arktiske universitet i Harstad
  Foto: Simon Skjelvik Brandseth / NRK
 • Spår at joik erstatter nasjonalsang

  På lørdag ble "Sámi Eatnan Duoddariid" av Nils-Aslak Valkeapää vedtatt som den samiske nasjonaljoiken under Samerådets 22. konferanse i Gällivare. Nå spår litteraturviter Harald Gaski at folk kommer til å bruke joiken som samenes nasjonalsang

  – Jeg har på følelsen at denne joiken kommer til å erstatte Samefolkets sang. Det blir spennende å se hvilken av de som kommer til å høres under feiringen av samenes nasjonaldag om ti år, sier Gaski.

  Sametingets plenumsmøter åpnes alltid med Isak Sabas samefolkets sang. Sametingsrepresentant for flyttsamelista Berit Marie P. Eira forteller at hun ikke er klar for å bytte ut samefolkets sang med nasjonaljoiken.

  – Jeg syns det er veldig passende å starte plenumsmøtet med samefolkets sang, men håper vi ikke kommer til det stadiet at det blir konkuranse mellom joiken og sangen.

 • Ådå girjjevuorkkár Hábmerin

  Bendik Osland Kalsnes Nesoddenis la fássta virgev oadtjum girjjevuorkkárin Ájluovta girjjevuorkán Hábmerin. Duodden la sån skåvllågirjjevuorkkár Hábmera girjjevuorkán ja Knut Hamsun joarkkaskåvlå girjjevuorkán.

  Kalsnes Hábmerij bådij basádismánon åvdep jage ja bargaj dalloj sadjásattjan Hábmera girjjevuorkán.

  Dá giesse l nuora giessebargo tjadá The Quartz Corpan mállim ja divvom girjjevuorkáv Ájluovtan.

  Dav tjálla Nuorttasáltto avijssa.