Her rocker D.D.E. med rein på scenen

Til øredøvende jubel entret dagens store kjendis, nemlig reinen Muzet, scenen på Brennelvnesset. – Det mest eksotiske og spesielle jeg har opplevd, sier vokalisten.

DDE med reinen Muzet på scenen

KJENDIS: Her er selfien nettopp knipset og Muzet er på vei ned fra scenen. På backstage fikk Muzet en vellfortjent pust i bakken og fikk i seg litt for.

Foto: Anders Boine Verstad / NRK

– Jeg hadde garantert bandet at dette er verdens tammeste rein, og den oppførte seg også på scenen, sa Mattis Aslak Eira, faren til Aslak Mattis Eira (4) som er eieren av reinen.

Mens de var på scenen sammen med trønderne, fikk de knipset en selfie med hele bandet.

Det med mange tusen festivalglade personer i bakgrunnen på Midnattsrocken i Lakselv i Finnmark.

Spent på mottakelsen

Med en gang reinen kom opp på scenen så den litt forbauset ut, men etter hvert kunne også det «utrente reinøyet» se at Muzet begynte å kose seg. Bandet hadde forhørt seg med Eira før, og han lovet at dette skulle gå bra.

– Jeg syntes litt synd på reinen på grunn av all lyden på scenen. Vi forhørte oss med reineieren, og han sa at det var helt i orden, sa vokalist Bjarne Brøndbo etter konserten.

Rammene rundt konserten kunne heller ikke vært bedre, skal vi tro hovedpersonen i bandet.

– Vi var ikke helt uforberedt for hva som ventet oss. Vi hadde den beste responsen, kanskje folk ikke var så slitne. Det var helt fantastisk med solen, og da vi gikk på stilnet vinden og vi fikk en fabelaktig opplevelse, sa Brøndbo.

Se flere bilder under opptredenen til D.D.E under:

God stemning på Midnattsrocken
Foto: Anders Boine Verstad / NRK

– Eksotisk

D.D.E. sto også på scenen på Brennelvnesset i 2010. Siden den gang har arrangøren ønsket dem tilbake. Og i år skjedde det endelig.

Når en av de mest kjente sangene deres ble spilt, fikk også Brøndbo en spesiell opplevelse.

– Når vi sang «Vinsjan på kaia» så må jeg innrømme at jeg fikk en klump i halsen. Sangen handler om å vokse opp nede i fjærsteinene, og det var en spesiell opplevelse da vi sang den sangen.

Avslutningsvis berømmer Brøndbo også arrangøren som er med på å sette en helhetlig ramme rundt festivalen.

– Midnattsrocken er noe helt spesielt. Det er noe annet enn å spille på en kultur- eller idrettshall. Det finnes ingenting som er likt midnattsrocken, og artistene vil hit!

Se Freddy Kalas joike og teste sine kunnskaper om samene under: