Har ikke råd til kongebesøk

Det norske kongehuset er invitert til Kirkenes til storstilt markering. Imidlertid har kommunen nå søkt om penger for å ha råd til å varte opp kongen.

Gonagas

Kongen representerer ofte ved viktige anledninger, som her i Karasjok under åpningen av Sametinget. Kong Harald og medlemmer av kongehuset er også invitert til Kirkenes for å markere at det er 70 år siden frigjøringen av Øst-Finnmark.

Foto: Erica Johansson / NRK Sapmi

Det skriver avisa Finnmarken .

Har søkt om 100 000 kroner

Det norske kongehuset er invitert til Kirkenes og markeringen av at det er 70 år siden frigjøringen av Øst-Finnmark i 1944.

Kongehuset har ikke bekreftet om kongen eller dronningen vil komme, men Sør-Varanger kommuner forbereder seg likevel på kongebesøk og kongelig festmiddag og har søkt om støtte på 100 000 kroner fra Fylkesmannen i Finnmark.

Kommunen skriver i sin søknad at «dette er utgifter som primært knytter seg til kongefamiliens besøk», skriver avisa Finnmarken.

Flere markeringer i Øst-Finnmark

Den 25. oktober er det 70 år siden den røde armé marsjerte inn i Kirkenes og flere steder i Øst-Finnmark skal dette markeres. Dette var det første stedet i Norge som ble frigjort fra tysk okkupasjon.

Flere prominente gjester er bekreftet til arrangementene og fra regjeringen deltar utenriksminister Børge Brende og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

Cecilie Hansen

Ordfører i Sør-Varangre, Cecilie Hansen.

Foto: Anita Føleide / NRK

Selv om det eventuelt skulle bli et negativt svar på pengesøknaden til Fylkesmannen, så sier ordfører i Sør-Varanger, Cecilie Hansen at arrangementet til gå som planlagt.

– Ja, selvsagt. Denne søknaden har ingenting å si for selve gjennomføringen av arrangementet, sier Hansen til Finnmarken.