NRK Meny
Normal

Funnet midlertidige løsninger i Nordreisa etter raset

Etter jordraset i Sørkjosen i natt så har Nordreisa kommune funnet en midlertidig løsning for både skolebarn, ansatte og de eldre på Rotsundsida i kommunen.

Nordreisa kommune

Nordreisa kommune har midlertidig løsning for både skolebarn, ansatte og de eldre som bor i Rotsundområdet.

Foto: NRK

Nordreisa ble delt i to i natt etter at jordraset i Sørkjosen. Men, varaordfører i kommunen Halvar Wahlgren sier at de har løsning hvordan kommunen skal fungere de nærmeste dagene.

Omrokkerer på ansatte, de eldre får hjelp

Det er mange som jobber i Nordreisa kommune som bor på sørsida av Sørkjosen, og enkelte som bor i Nordreisa og som jobber sør for Sørkjosen.

– Vi har funnet en midlertidig løsning for både ansatte, elever og de eldre. Elevene fra Rotsund og Rotsundelv møter opp på skolen i Rotsundelv i morgen, sier varaordfører Halvar Wahlgren.

– Vi omrokkerer på lærerne, slik at de som bor i Rotsund-området jobber foreløpig på Rotsundelv skole, forteller Wahlgren. Hjemme- og sykepleiere som bor på Rotsund-siden jobber som hjemmesykepleiere i Rotsundområdet.

– Når det gjelder legetjeneste så har vi avtale med Skjervøy og Kåfjord kommune om hjelp, sier Wahlgren.

Holder på å organisere skyss

Nordreisa kommune er i dialog med både Troms fylkeskommune og Statens vegvesen om midlertidige løsninger.

– Vi planlegger båtskyss fra Rotsund mot Sørkjosen eller Oksfjord, sier varaordfører Wahlgren. Det som foreløpig er usikkert er om vi kan ta imot båter på kaia i Sørkjosen, det får vi svar på i løpet av dagen.

– Men, en mulighet er å skysse folk til Oksfjord og deretter ordne busskyss til Storslett, sier Wahlgren.

Hør varaordfører i Nordreisa, Halvar Wahlgren: