Fornøyd med julebesøk i kirka

Menigheten både i Karasjok og Kåfjord er fornøyd med besøk i kirka i jula. I Karasjok en liten nedgang, mens i Kåfjord er det noen flere som er på julegudstjenesten.

Karasjok kirke

Selv om kirkebesøk i jula er synkende i Karasjok, så er fungerende sokneprest Jan Høifødt fornøyd med 550 besøkende i julehøytinden. I Kåfjord i Nord-Troms har det vært omtrent like mange besøkende som tidligere år.

Foto: Åsmund Samuelsen / Privat

Både barn og voksne er flink å møte opp i kirka spesielt julaften, sier fungerende sokneprest i Karasjok Jan Høifødt.

Kirkebesøk i jula er en fin tradisjon i Nord-Norge

Fungerende sokneprest i Karasjok, Jan Høifødt

Fungerende sokneprest i Karasjok, Jan Høifødt er fornøyd med antall personer som har vært i kirka i julehøytiden. Særlig julaften er det mange som kommer i kirka, også barn og det gleder soknepresten.

Foto: Åsmund Samuelsen / Privat

Fungerende sokneprest i Karasjok, Jan Høifødt sier at folk i Karasjok er flink å holde juletradisjonen å besøke kirka, og særlig julaften da både barn og voksne møter opp. Og barna får også god oppmerksomhet under julegudstjenesten julaften, de får komme fram i kirka sier Høifødt.

I Kåfjord i Nord-Troms var i år fire flere mennesker i kirka enn i fjor. I alt var det 220 mennesker på to gudstjenester i Olderdalen og Djupvik, og tallet holdes veldig stabil sier kirkeverge, Torbjørn Karlsen.

Julaften er det flere unge i kirka

Sokneprest i Karasjok, Jan Høifødt forteller at julaften er det mest barn og unge i kirka enn ellers. Det å være i kirka før de drar hjem og spiser god mat og åpner pakker er blitt en god tradisjon for mange barnefamilier. Men, Høifødt sier at det kunne ha vært flere som kommer på julegudstjenesten enn det er nå.

Selv om Høifødt er fornøyd med antall kirkebesøkende, så hadde det enda vært plass til flere.

Nedgang i Karasjok, litt økning i Kåfjord

Karasjok har hatt en nedgang i kirkebesøk under julehøytiden. I år var det 550 mennesker i kirka på de tre dagene, to julegudstjenester på julaften, en 1. og 2. juledag. I 2013 var tallet på 719 besøkende, 523 i 2014, 797 i 2015 og 582 i 2016. Karasjok har hatt tradisjon å ha to familie gudstjenester julaften i mange år, og en gudstjeneste 1. og 2. juledag.

I Kåfjord i Nord-Troms var det i år 220 besøkende på to julegudstjenester denne jula, og det er fire flere enn i 2016. Tallet har holdt seg jevnt sier kirkeverge, Torbjørn Karlsen i Kåfjord menighet. Sokneprest i Karasjok, Jan Høifødt sier at det generelt i Norge er nedgang blant de som besøker kirka.