Fjällgren klar for svensk Melodi Grand Prix

I fjor vant Jon Henrik Fjällgren «Talang Sverige». I helga stiller han opp i delfinalen i «Melodifestivalen».

Jon Henrik Fjällgren stiller opp i Melodifestivalen i Sverige.

Jon Henrik Fjällgren stiller med helt ny låt i helgas delfinale i «Melodifestivalen». Reporter/redigering: Marit Kuhmunen - Foto: Eva Danielsson

– Ideen med å stille opp i denne konkurransen er at mange av mine bekjente har ønsket at jeg skulle være med på noe slikt. Det er vanligvis veldig mye popmusikk og slikt der. Jeg vet ikke om de kanskje vil ha noe nytt eller se noe nytt? Det er vel min tanke at jeg skal komme med noe helt nytt, selv om jeg vet at mange andre samiske artister har opptrådt før, sier Fjällgren til oddasat.se.

Han har allerede opptrådt for kongen og dronningen av Sverige. Og han vant hele nasjonens hjerter da han i fjor stilte opp i «Talang Sverige» med «Daniels jojk». Det endte med at han vant hele konkurransen.

Nå vil Jon Henrik Fjällgren igjen underholde hele det svenske folket, denne gang i «Melodifestivalen 2015».

Født i Colombia

Jon Henrik ble født i Cali i Colombia og het da Montoya. De første månedene i sitt liv tilbrakte han i en urfolkslandsby før han havnet i et barnehjem.

Da han var seks måneder gammel ble han adoptert av en samisk familje i Sverige. Han vokste deretter opp i en reindriftsfamilie i Mittådalens sameby, og arbeider i dag i reindriften.

Som 14-åring gjorde Jon Henrik sin første fremtreden i Funäsdalens kirke, der også kongen og dronningen var tilstede.

Debutalbumet «Goeksegh» ble utgitt i 2014 etter at han vant «Talang Sverige 2014».

Jon Henrik er debutant i «Melodifestivalen».

– Jeg håper at de kommer til å like det jeg gjør denne gangen også. Det gir meg en god følelse hvis de gjør det, sier Fjällgren.

På lørdag deltar han med låten «Jag är fri (Manne Leam Frijje)», skrevet av Jon Henrik Fjällgren, Erik Holmberg, Tony Malm og Josef Melin.