NRK Meny
Normal

Forsvarte fjorårets tittel

Årets Verddeturnering gikk av stabelen i helga. På damesiden forsvarte fjorårets vinner gullet, mens herrelaget som egentlig bare skulle kose seg, like godt tok hjem gullet.

Fávrrosorda

Her er vinnerlaget i Verddeturneringen 2014.

Foto: Malene Larsen Gaino / NRK

– Det er en fantastisk følelse. Vi har hatt mange kamper der vi sliter litt, har kommet under, men så skåret på slutten.

Det forteller David Nyvoll, i laget Oksfjord og omegn. De møtte Biertavárri i finalen. Etter full tid og ekstraomganger måtte finalen avgjøres med straffesparkkonkurranse, som da Oksfjord vant.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Oksfjord omegn

Oksfjord omegn vant etter ekstraomganger og straffespark.

Foto: Malene Larsen Gaino / NRK

Høynet ambisjonene

Spillerne på laget er enten fra Oksfjord og omegn, eller har røtter i området. I tillegg hadde de to gjestespillere fra Tromsø. Og kameratgjengen var egentlig kommet til turneringen for å kose seg.

– Når vi så vi gjorde det greit i gruppespillet, så ble ambisjonene å vinne etterhvert, sier Nyvoll.

Forsvarte gullet

I damefinalen møttes Fávrrosorda og Lákkonjárga til dyst. Lagene spilte jevnt, og det stod 0-0 ved pause. Fávrrosordas Anne Marie Therese Eira Kemi sier det var en tung kamp.

– Etter pausen flyttet vi spillet fremover som resulterte i mål. Da roet vi oss litt, og begynte å spille vårt spill, og vi skåret det andre målet.

Fávrrosorda vant turneringen i fjor også. De siste årene har de enten spilt finale eller bronsefinale. Suksessen forklarer Kemi Eira slik:

– Vi har alltid vært et lag. Det er ingen enkeltspillere som skiller seg ut, vi er like gode alle sammen. i tillegg har vi hatt de samme spillerne i flere år.

Lákkonjárga-dominans

Nytt av året er at den størte pengepremien ble loddet ut blant alle lagene som deltok. Premien på 7500 kroner gikk til damelaget Joahkohágat.

Joahkohágat vant pengepremien

Joahkohágat med uventet pengepremie.

Foto: Malene Larsen Gaino / NRK

Tradisjonen tro ble det også arrangert konkurranse i lassokasting. I år ble denne dominert av ett reinbeitedistrikt, nemlig Lákkonjárga.

Dameklassen ble vunnet av Marit Alette Eira, mens hennes far Isak Anders Eira, tok hjem seieren, foran Mikkel Andreas Eira og Per Henrik Eira.

Det ble også delt ut priser for fair play, Verddeprisen. I år gikk de til Fávrán áhkut og Skuohtanjárga.

I dag arrangeres det turnering for barna.