NRK Meny
Normal

EM i dag - sikter mot OL

I dag kjempet taekwondo-utøver Siv Anja Mienna i EM. Ønsket er å kunne delta i OL i 2016 sammen med landslaget.

Siv Anja Mienna

Siv Anja Mienna fra Karasjok og Trondheim utmerket tidlig med talent for taekwondo. I dag var hun en av de som representere Norge i EM i Azerbaijan. Hun har, sammen med landslaget, mål om å komme seg til OL i 2016.

Foto: Privat

EM i Taekwondo avholdes i disse dager, 1.-4. mai, i Baku i Azerbaijan. Siv Anja Mienna fra Trondheim og Karasjok er blandt dem som representerer det norske landslaget.

Trener hardt med OL som mål

Siden 2000 har hun trent med Taekwondo Team Heimdal, og ble for ei tid tilbake plukket ut til Elitelandslaget. Målet deres er å kvalifisere seg til OL i 2016, og det krever mye hard trening - 2 ganger om dagen, 6 dager i uka.

Ønsker å konstrere seg fullt om sporten

Men å komme seg til OL koster penger for den enkelte utøver. Aller helst ønsker hun å kunne bruke all tid på sporten for å oppnå best mulig resultater, men i dag jobber hun i halv stilling som sykepleier.

Hennes mor Astrid Mienna forteller at slik det er nå så trener datteren to økter på morgenen og formiddagen, og deretter drar hun på jobb. Landslagets ønske er også at hun skal slutte å jobbe, og heller bruke energien og konsentrasjonen på sporten.

– Men penger må man jo ha, sier moren.

Siv Anja Mienna

Samejenta Siv Anja Mienna utmerket seg tidlig med talent for taekwondo.

Foto: Privat

Avslag fra Sametinget

Tidligere i vinter fikk hun en sum av Jergul Asttu, som var overskuddspenger etter en konsert. Astrid forteller at datteren også søkte om stipend fra Sametinget, men fikk avslag med begrunnelse at de ikke gir støtte til idrettsutøvere i år.

Dermed er det nå satt i gang en pengeinnsamling på sms hvor folk kan gi sin støtte til Siv Anja, slik at hun kan få muligheten til å komme seg til OL sammen med landslaget. Dette kan man finne informasjon om på hennes Facebook-side.

Samejente med talent

Siv Anja Mienna utmerket seg tidlig med et stort talent, og har alltid drømt om å satse for fullt på taekwondo. Hun har blandt annet blitt Nordisk Mester fire ganger, Norges Mester fire ganger og tatt gull i Wonderful Copenhagen tre ganger.

Under US Open tidligere i vinter pådro hun seg en skade, men er i gang igjen for fullt nå. Moren hennes forteller at Siv Anja har bygget seg opp igjen og hatt god støtte og hjelp fra landslaget.

I dag kjempet Siv Anja i EM i Azerbaijan. Dagen startet bra med at hun vant 7-3 mot Østerriket. Desverre ble det tap mot Frankrike med 0-12 til Mienna, og dermed er hun ute av EM for denne gang.