De eldre må fortsatt spise Fjordland

Kautokeino kommune leter etter ny matleverandør til Sykehjemmet, men fremdeles må pasientene ta til takke med ferdigmat fra Fjordland.

fjordland kjøttkaker

Over lengere tid har de eldre ved Kautokeino Sykehjem måttet spise ferdigmat til middag. Kommunen vet ennå ikke hvor mye lengere denne situasjonen vil vare.

Siden den forrige matleverandøren avsluttet avtalen med Kautokeino kommune, har de eldre ved sykehjemmet måtte ta til takke med oppvarmet ferdigmat fra Fjordland.

Les også:

Ber ordføreren leve på ferdigmat

Rådmann i Kautokeino Mikkel Ailo Gaup forteller at kommunen har letet etter ny leverandør og har fått tilbud fra et firma, men valgte å ikke inngå avtale med firmaet da de var for dyre.

– Prisen de ga var utenfor de økonomiske rammene som vi har satt, sier Gaup.

Tilbyr tradisjonell samisk mat

Han forteller at de fortsetter med å lete etter noen som kan levere mat til en pris som tilsvarer kommunens økonomi. Men hvor mye lengere pasientene på sykehjemmet må fortsette og spise ferdigmat er usikkert.

Men han forteller at kommunen har bestemt at de av og til skal kjøpe tradisjonell samisk mat som er laget av Alfred Larsen, slik at de eldre kan få muligheten til alternativer.