NRK Meny
Normal

E6 stengt på grunn av stort jordras

E6 er stengt ved Sørkjosen i Nordreisa kommune på grunn av stort jordras. All trafikk nordover går via Skibotn og Finland.

Et stort jordras har sperret E6 ved Sørkjosen i Nordreisa. Vegen er midlertidig stengt inntil videre. All trafikk nordover går via Skibotn og Finland.

Båthavna og parkeringen rasert

Både småbåthavna og parkeringen ved småbåthavna er blitt rasert da store jordmasser raste ut i havet i området sist natt. Også Hansen-kaia er rasert. Ingen personer er skadet av hendelsen, men alle personer som befant seg i de tre nærmeste husene er evakuert.

-Nå venter vi på en geotekniker til området så fort som mulig, for å kunne si noe om området rundt, sier politibetjent og innsatsleder på stedet, Stig Rasmussen til Framtid i Nord avisa.

Stor bevegelse

Det har vært store bevegelser da jordraset gikk. Halve moloen er borte. Vi vet svært lite før vi har fått fagfolk her, men det har vært stor bevegelse i sjøen her, sier innsatsleder Stig Rasmussen.

E6 stengt inntil videre

Raset har også gått over E6 og er dermed stengt melder Statens vegvesen. All trafikk nordover går via Skibotn og Finland. Det er usikkert hvor lenge vegen holdes stengt, men Rasmussen er redd for at det kan ta lang tid å rydde området og selvsagt at det er trygt å ferdes der.