NRK Meny
Normal

Litt nervøs - litt vemodig

I dag overtok Frank Ingilæ formelt ordførervervet i Tana. Den tidligere ordføreren, Ingrid Smuk Rolstad, overrakte med glede nøkkelen og ordførerklubben til sin etterfølger.

 

Ny ordfører på plass

Tok over i dag
Foto: Nils Henrik Måsø / NRK

Guldal: Ingrid Smuk Rollstad geigii coavdaga odda satnejodiheaddjai

I åtte år har Smuk Rolstad vært Tana kommunes øverste sjef.

- Det er en kjempeære å få overta denne jobben etter Ingrid som har gjort en kjempejobb som ordfører, sier den nybakte ordføreren.

- Vemodig

Smuk Rolstad er stolt over å kunne overrekke nøkkelen og ordførerklubben til sin partikollega, men innrømmer at hun også gjør det med litt vemod.

- Jeg har over tid forberedt meg til dette ved å la Frank slippe til mye mer enn det jeg hadde behøvd. På den måten har jeg forberedt meg på å komme i den situasjonen jeg er på tur til nå, pensjonisttilværelsen, sier hun.

Tid for hvile og trening

Etter åtte år i førersetet vil ikke Ingrid Smuk Rolstad komme med noen politiske lovnader.

- Aller først skal jeg hvile ut, bedre fysikken, også får man se hvilke jobber som dukker opp, sier hun.

Nervøs, men  likevel trygg

Tanas nye ordfører, Frank Ingilæ, innrømmer at han er litt nervøs nå når han overtar førersetet etter Smuk Rolstad.

- Jeg føler jo spenning og er selvfølgelig litt nervøs om hvordan dette skal gå, men jeg føler likevel at jeg har fått den nødvendige ballasten gjennom både den tilliten som ordfører Ingrid Smuk Rolstad har gitt meg gjennom hele denne fireårs-perioden, sier han.

Nå lover han at ordførerstolen ikke skal ihjelsittes.

- Ingrid har en veldig god stol, det skal være sagt, men jeg skal ikke sitte her så mye. Jeg skal være ute i bygdene og møte folk der, sier Frank Ingilæ.