NRK Meny
Normal

– Jeg var så sulten at jeg spiste en gullfisk

Samejenta Caroline Kemi fra Kautokeino trives ute i naturen, men slet spesielt med flaggermus og sult under innspillingen av årets «Robinson». Da kom gullfiskene godt med.

Caroline Kemi

Caroline Kemi fra Kautokeino forteller at Robinson-opplevelsen er det sykeste hun har opplevd noen gang.

Foto: Anton Soggiu / TV2

– Flaggermusene fløy rundt hodet mitt da jeg sov på stranda, det var skikkelig ekkelt. Det er ikke så mange av dem på Finnmarksvidda, ler Caroline Kemi.

I dag tidlig ble det kjent at hun er én av 16 deltakere under årets Robinson, som sendes på TV2 fra og med 6. mars. Programleder Christer Falck lover en tøffere kamp om tilværelsen enn det vi har sett i serien tidligere, noe Caroline kan bekrefte.

Caroline Kemi

Dette bildet av Caroline ble tatt tre dager før hun reiste til Filippinene.

Foto: PRIVAT

– De har sluttet med matboksen man vanligvis får i begynnelsen, så vi var mye sultne. Nå måtte vi finne alt selv.

Det løste seg imidlertid for 20-åringen, som etterhvert begynte å fange gullfisk.

– Jeg var så sulten, og måtte ha meg mat. Vi fisket den selv, og spiste den. Det var godt, iallefall der og da, sier Caroline.

Jeg gikk ned en del i vekt fordi vi spiste så lite mat, men jeg kan ikke si hvor mange kilo.

Caroline Kemi, deltaker i årets Robinson

Fordel å være same

Kautoværingen forteller om store kulturforskjeller da hun møtte de andre deltakerne på øya.

– Jeg er same og fra en liten plass. De fleste andre var fra Oslo eller iallefall sørfra. Det merket jeg godt. Men noen fordeler hadde jeg såklart som same.

– Som hva da?

– Jeg gjorde det godt i konkurranser, for eksempel. Når vi skulle tenne bål og det å klare seg i naturen. Jeg var ikke bedre, men kanskje litt smartere.

Og det kommer godt med. Christer Falck har nemlig uttalt til TV2 at deltakerne denne sesongen virkelig må bevise hvordan de best kan overleve som en ekte Robinson Crusoe, istedet for å fokusere på intriger og drama.

– I tidligere sesonger av ekspedisjonen har de startet med en rasjon mat og tennstål til å lage bål, men det får de ikke i år. Kampen for å overleve blir dermed tøffere enn noensinne, sier Falck.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Caroline Kemi hos flokken

Caroline hos reinflokken på sommerbeite.

Foto: PRIVAT

Titalls grader forskjell

Fjorårets sommer i Finnmark var ikke stort å skryte av. Overgangen fra skarve ti plussgrader til 50 var stor for Caroline, som i forkant av Robinson-eventyret hadde vært lite ute og reist. Da hun i mai reiste til Filippinene for å delta på innspillingen, slet hun med varmen.

Jeg hadde aldri trodd det skulle være så varmt! Selv om jeg tror jeg taklet det ganske bra, så var det altfor varmt. Heldigvis fikk vi nok vann. Maten var det verre med.

Caroline Kemi, deltaker i årets Robinson

I tiden før oppholdet på øya brukte hun mye tid med venner på sommerbeitet i Finnmark. Det var også da hun bestemte seg for å melde seg på Robinson.

– Men at jeg skulle få lov til å være med, det hadde jeg aldri trodd. Det er noe av det sykeste jeg har opplevd, og jeg savner øya hver eneste dag, avslutter Caroline.