NRK Meny
Normal

Altakvinne sporløst borte i to uker

Ellen Anne Sara (45) har vært forsvunnet fra hjemmet sitt i Alta i snart to uker. Nå slår familien alarm.

Savnet

Ellen Anne Sara fra Alta har vært savnet i to uker.

Foto: Privat

Familien lurer på hvor det er blitt av Ellen Anne Sara.

– Hun pleide alltid å si i fra hvis hun skulle reise noen steder, når hun skulle dra og når hun skulle komme tilbake. Denne gangen gjorde hun ikke det, sier søsteren Laila Kristine Kolpu til NRK.

Sist sett i sitt eget hjem

Siste sikre observasjon er hjemme i Skogveien 4. juni. Da var det en i familien som traff henne. Siden har ingen sett eller hørt fra henne, sier Ellens søster, Laila Kristine Kolpus til Altaposten som først skrev om saken.

Familien har vært bekymret i flere dager allerede, og snakket første gang med politiet for ei uke siden.

Politiet fikk mandag inn et tips om at kvinnen skal være observert i en butikk i Alta på onsdag, sier operasjonsleder Tommy Flåten ved Vestfinnmark politidistrikt.

Dette tipset vil bli sjekket tirsdag, forteller Flåten.

Ingen svarer

Vi kjenner ikke til at hun har hatt noen planlagte reiser eller at hun skulle bort på tur. Heller ikke noen av hennes venner har hørt noe på lang tid. Vi har ringt og ringt på mobiltelefonen hennes, men ingen svarer. Nå er det ikke liv i den lenger. Den er sikkert tom for strøm, tror Ellens svoger, Nils Aslak Gaino.

Nå vil familien ut og lete, og de har tatt kontakt med to synske. Familien er ekstra bekymret fordi Saras far forsvant for nærmere ti år siden. Han ble aldri funnet.

Politiet sier til NRK Sápmi at telefonen har vært avslått hele tiden, og at de på tirsdag får svar fra banken om det har vært noen bevegelser på den savnedes konto etter 4. juni.

Politiet er bekymret

Etterforskningsleder ved lensmannskontoret i Alta, Svein Erling Mikalsen, bekrefter at Sara er meldt savnet.

– Vi har jobbet med saken siden i forrige uke. Vi er bekymret for henne all den tid vi ikke vet hvor hun er og heller ikke hører noe fra henne, sier Mikalsen.

Politiet ber om tips i saken!