Allerede booket inn turer i 2016

Spansk cruiseoperatør har stor tro på cruise i Porsangerfjorden.

Empress

Cruiseskipet «Empress» skal etter planene klappe til kai i snuhavna i Hamnbukt 6. juni 2015. Skipet har plass til 1800 passasjerer.

Foto: Tor Berre

Det spanske rederiet Pullmantur har såpass tro på snuoperasjoner i Hamnbukt i Porsanger at de allerede har bekreftet nye anløp i 2016, skriver Ságat.

Den spanske cruiseoperatøren er foreløpig alene om å ha bestilt anløp i Hamnbukt. Det ­første skip­et deres, «Empress», gjør sitt første anløp i Hamnbukt 6. juni 2015.

Allerede et år før de gjennomfører sin første snuoperasjon i Laks­elv, har Pullmantur bekreftet at de returnerer til Lakselv i juni 2016.

– Bekreftet nye anløp

Ordfører Knut Roger Hanssen, som også er styremedlem i snuhavnselskapet, opplyser til Ságat at de nå har fått informasjon om at nye anløp er bekreftet fra Pullmantur.

Knut Roger Hanssen

Ordfører Knut Roger Hanssen (H).

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

– Det er den første bookingen som er gjort for 2016, så det er vi selvsagt veldig glad for. Det viser at vi er på rett spor, sier Hanssen.

Han mener forutsetningene for å gjøre konkrete innsalg er betydelig bedret etter forrige ukes nyhet om at de har funnet finansiering til snuhavna i Hamnbukt.

– I den vanskelige situasjonen vi har vært i frem til nå nylig har vi vært nødt til å være litt tilbakeholdne med å love for mye. Nå er det ikke lenger behov for å tenke på det, det er bare å trøkke til og selge anløp, sier ordføreren.

Hanssen bekrefter samtidig at de er i god dialog med flere andre internasjonale rederier.

– Det har vært interesse fra en rekke rederier, og vi har også hatt andre rederier enn Pullmantur her på befaring, sier Hanssen som sier at minst et av rederiene de er i dialog med har ønsker om å starte vintercruise via Hamnbukt.

– Vi hadde nylig besøk av den aktøren, og de kommer tilbake nå i vinter. Samtidig jobber vi mot en rekke andre rederier, for nå er det som sagt på tide å trøkke til, sier ordfører Knut Roger Hanssen til Ságat.

Snuhavna er sikret kapital

Det er Northcape Turnaround port AS som står bak snuhavnprosjektet i Hamnbukt.

Floridabaserte Global First Response Inc. har kjøpt aksjer for 32,5 millioner kroner i Northcape Turnaround port AS.

Med denne investeringen har det amerikanske selskapet kjøpt minimum 54 prosent av aksjene i snuhavnselskapet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SeaWalk

Systemet som skal gjøre det mulig for turistskip å anløpe Hamnbukt er kalt SeaWalk.

Foto: Animasjon / Northcape Turnaround port

Northcape Turnaround port AS underskrev 16. juli en kontrakt på bestilling av SeaWalk XT fra Cruise Venture AS, med levering og ferdigstillelse innen 10. mai 2015.

Snuhavnselskapet har nå sikret en aksjekapital på 44,25 millioner.

Selskapet Northcape Turnaround port har tidligere signalisert at aksjekapitalen bør være på rundt 50 millioner kroner.

Slik presenteres Nortcape Turnaround port i en reklamevideo: