NRK Meny
Normal

– Vi kan slå TIL

Tirsdag møter Porsanger eliteserielaget Tromsø hjemme i NM-cupen, og treneren forbereder laget på at de kan vinne kampen.

Kjell Magne Rasmussen

Kjell Magne Rasmussen, trener for Porsanger IL.

Foto: Kari Sara

1. runde i årets fotball-NM sparkes i gang tirsdag 1. mai, hvor lagene fra de øverste seriene kommer med i NM.

Noen divisjoner under

Porsanger IL spiller hjemme mot TIL, og selv om PIL spiller i tredjedivisjon, ser de ikke bort fra at de kan klare å ta eliteserielaget.

– Vi har ingen skader og en stor tropp som skal stille forberedt til kampen tirsdag, sier Porsanger-trener Kjell Magne Rasmussen til NRK Sápmi.

PIL vant 3. divisjonsoppgjøret hjemme mot Salangen fredag, med hele 6–1 på Lakselv kunstgress, samme bane hvor de møter TIL.

Fulgte TIL kampen

Karasjokingen fulgte eliteseriekampen mellom Tromsø og Hønefoss, som gikk lørdag ettermiddag, en kamp som endte 0–0.

– Det er klart at vi måtte se på hvordan vi kan spille mot TIL, men Porsanger kan slå eliteserielaget, selv om de slår oss i ni av ti kamper, sier Rasmussen.

Valg av spillestil

Fredag hadde PIL seriekamp, lørdag hadde laget lett trening, mens de søndag skal velge spillestil mot eliteserielaget.

– Det blir formasjonstrening i dag, hvor vi også legger opp spillestilen til tirsdagens kamp, men vi skal prøve med vårt eget spill selv om det ikke blir enkelt, men vi er jo spente på laget som starter mot oss.

Ønsker å gå til andre runde

Porsanger-treneren tror at TIL har god kjennskap til laget de skal møte fra Finnmark, fordi de har hatt samarbeid og også fått hjelp fra eliteserielaget.

– Det skal bli en spennende kveld og vi skal gjøre hva vi kan for å komme oss videre i cupen, avslutter Kjell Magne Rasmussen.

Noen andre nordnorske kamper i 1. runde:

FK Mjølner- Finnsnes, Lyngen/Karnes- Alta, Harstad IL- Senja, Salangen IF- Tromsdalen, Tverlandet IF- Bodø/Glimt.

Her kan du følge hele første NM-runde.