NRK Meny
Normal

– Tar straffen vi måtte få

Ledelsen ved Troms kraft ønsker ikke å mene noe om hvor streng straff de bør få etter at Gálggojávri ble tappet for vann. Naturvernforbundet vil at Troms Kraft straffes hardt for dette.

Galggojavri tømt for vann

Gálggojávri ligger ikke så langt fra svenskegrensen i Storfjord i Nord-Troms.

Foto: Ingir Baal Nango

– Vi forholder oss til NVE og gjør det som er mulig for å rette opp i den feilen som har skjedd, sier konstituert administrerende direktør i Troms Kraft Produksjon Harry Løvberg.

Fredag for vel en uke siden ble innsjøen Gálggojávri, som ligger i Storfjord kommune i Nord-Troms, tappet for vann og reaksjonene lot ikke vente på seg. .

– Diskuterer ikke i media

Naturvernforbundet forventer at Norges Vassdrags- og energidirektoratet ( NVE ), som er tilsynsmyndighet i denne saken, gir Troms Kraft en klekkelig bot for denne hendelsen.

– Vi er klar over at Naturvernforbundet tenker i de baner, og vi beklager den feilen som har skjedd, men vi går ikke ut i media og begynner å diskutere med Naturvernforbundet i denne saken, sier Løvberg.

Selskapet har tett dialog med NVE og biologer tilknyttet Veterinærinstuttet, for å få endelig svar på hva som skjedde da innsjøen ble tappet for vann.

Defekt sensor

Den foreløpige konklusjonen er at en defekt sensor tørrla deler av innsjøen over natta.

– Arbeidet med å bytte sensoren er i gang, uttalte kommunikasjonssjef Lena Glosemeyer Fangel i Troms Kraft til Nordlys tidligere denne uken.