– Gode spillere til Conifa

Det italienske laget Padania ser ut til å få med seg Enock Balotelli, til sommerens Conifa World Cup i Östersund.

Håkan Kuorak
Foto: Dragan Cubrilo / NRK

Dette er bror til den kjente italienske landslagsspissen Mario Balotelli, som til daglig spiller for serie-A laget Milan.

Padania har hatt med mange spillere fra nest øverste nivå i Italia, serie-B, når de blant annet har spilt mot det samiske herrelaget i turneringer.

– Det er italienske aviser som skriver om dette, og Oksitania som vi skal møte, ser også ut til å få med mange franske toppspillere, sier fotballpresident Håkan Kuorak i FA Sápmi.

Jobber med spillestallen

En av dem som nå jobber med å kartlegge mulighetene for å få med spillere til sommeren Conifa World Cup er Roger Boltås.

– Jeg er kjent med at det jobbes mye i de andre lagene med å få med de beste, og det gjør vi også, men seriespill i de øverste divisjonene i Norge og Sverige, fører til at vi kanskje ikke får med de aller beste, forklarer Boltås.

Roger Boltås tror at det samiske herrelaget med de beste spillerne kunne klart seg godt og kanskje vunnet mot det norske herrelandslaget.

Flere vil bli med

Fotballpresident Håkan Kuorak har kontakt med ledere fra andre lag, og har hørt at det nå løsner for mange lag og gode spillere ønsker å spille til sommeren, om de blir tatt med.

Man skal ikke se bort fra det at vi klarer å få til en kamp på et senere tidspunkt hvor noen av de beste samiske spillerne er med, med det blir ikke til sommeren, avslutter Kuorak.