NRK Meny
Normal

Oh! fikk Nord-Norges største musikkstipend

Soulbandet Oh! fra Tromsø fikk Arctic Talent stipendet på 400.000 under Varangerfestivalen. – Helt fantastisk, utbryter sangeren.

Oh!

Soulbandet fra Tromsø, som kaller seg for Oh!, består av Eirik Fjelde (piano), Frode Larsen (vokal), Arnljot Nordvik (gitar), Morten Steene (bass) og Jonas Karlsen (trommer). På onsdag fikk de et musikkstipend på 400.000.

Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

– Det var en fin kveld i Vadsø i går, og det var helt fantastisk å få stipendet, forteller sanger Frode Larsen i bandet «Oh!».

Soulbandet fra Tromsø ble tildelt et stipend på 400.000 under Varangerfestivalen på onsdag. I tillegg var Oh! også onsdagens overraskelsesband i Vadsø.

Festivalsjefen er storfornøyd

– Det holdt en fantastisk konsert i går, og ble utrolig godt mottatt av publikum. De var kjempe populære, og holdt det gående utover natta. Vi er kjempe fornøyde, forteller en begeistret festivalsjef Maria Utsi.

Hun satt også i juryen som avgjorde hvem stipendet skulle gå til.

Maria Utsi

Varangerfestivalens sjef Maria Utsi har enorm tro på Oh!.


– Vi valgte Oh! fordi det er et utrolig bra band med en sterk særegen sound.


Hun forteller at de siste årene har soulbandet jobbet med å utvikle en arktisk sound, og at juryen har tro på at bandet kan slå igjennom både nasjonalt og internasjonalt.

– Kom som et sjokk

Å slå igjennom inngår i drømmene og planene til Oh!.

– Vi har masse drømmer og planer å oppfylle. Vi har lyst til å spille konserter i Norge og utlandet, og 400.000 vil hjelpe oss med å få til dette, sier vokalisten.

På forhånd visste de at de skulle få stipendet, men overraskelsen var stor da de fikk beskjeden første gang.

Frode Larsen

Vokalist Frode Larsen sier at det først kom som et sjokk på dem da de fikk vit at bandet skulle få stipendet.

Foto: Pressebilde

– Da vi fikk vite det, kom det som et sjokk for oss, men vi er super takknemlige, forteller en svært fornøyd Frode Larsen.

Oh!-vokalisten gjestet NRK Sápmis radioprogram «Dáppe Dál» tidligere i dag. Der programlederen spurte om de har noen planer om å hente inspirasjon fra samisk musikk.

– Det er ingen av oss som har gjort noe særlig samisk musikk oppigjennom årene, men nå spiller Eirik i bandet vårt sammen med Elle Márjá Eira, så vi vil ikke utelukke noe.

Tror på internasjonalt potensial

Det er oljeselskapet Eni Norge som finansierer stipendet. Arctic Talent heter stipendet, som er Nord-Norges største musikkstipend.

Om stipendet heter det: Arctic Talent er et musikkstipend som skal bidra til nasjonal og/eller internasjonal lansering for en yngre artist fra nord, med særlig stort potensial for kunstnerisk og kommersielt gjennomslag.

For selskapet er det viktig å bidra til å støtte opp om kulturmiljøet, sier kommunikasjonsdirektør i Eni Norge, Andreas Wulff.
– Vi har etablert oss i Hammerfest i forbindelse med Goliat-feltet, og med Goliat kommer det mange nye arbeidsplasser, og mer næringsliv. Da er det også viktig at vi bidrar til å støtte opp om kulturmiljøet, slik at befolkningen som bor her har et godt kulturtilbud, forteller Wulff.

Andreas Wulff

Kommunikasjonsdirektør i Eni Norge sier at det er viktig for selskapet å sørge for et levende kulturliv i Nord.

Foto: ENI Norge


Eni støtter en rekke kulturtilbud i Troms og Finnmark, men også i Stavanger der de har sitt hovedkontor.

Om Oh! sier Wulff følgende:

– Det er et strålende band som er på vei oppover. Vi tror at det har internasjonalt potensial. Og vi har sett etter et nettopp et slikt band, som har et eget arktisk uttrykk.

The band called Oh!

Oh! spiller soul med arktisk preg.

Foto: Pressebilde