- Sametinget har ikke invitert oss

Sametingets nærings- og kulturkomite måtte avlyse komitehøringa om oppfølging av Finnmarksloven. Grunnen er at ingen organisasjoner og foreninger stilte opp.

Finnmark
Foto: Pierre-Henry Deshayes / Afp

Sametinget hadde invitert organisasjoner og foreninger til oppfølging av Finnmarksloven, men måtte avlyse på grunn av at ingen stilte opp.

Ikke fått invitasjon

Leder for Samisk fangst- og utmarksforening, Johan Ingvald Hætta sier at de ikke har fått invitasjon til dette møte. De har saker som de ville ha belyst på dette møte som eiendomsretten i Finnmark og fem kilometer grense for turistfisket i Finnmark.

Også leder får Karasjok elgjegerforening, Jan Idar Somby har heller ikke fått invitasjon fra Sametinget til dette møtet. Også de hadde hatt saker de ville ta opp i dette møte.

Invitert, men kanskje litt sent

Sametingsrepresentant Mariann Wollmann Magga

Leder for Sametingets nærings- og kulturkomite, Mariann Wollmann Magga tror alle parter får sine meninger med oppfølgingen av Finnmarkseiendommen.

Foto: Máren Iŋgá Baer

Leder for Sametingets nærings- og kulturkomite Mariann Wollmann Magga sier at de hadde annonsert høringen via Sametingets nettside, sosiale medier og alle finnmarks aviser sist onsdag og torsdag. Wollmann Magga synes at de annonserte dette litt sent.

Det er ikke vanlig å sende slik høring via post, slik at det blir annonsert via sosiale medier og aviser, dette gjøres også når Stortinget har lignende høringer sier Wollmann Magga.

Blir forhandlinger i neste uke

I neste uke vil komiteen legge fram sitt arbeid, og da kommer forhandlinger i gang som skal være avsluttet på torsdag, sier Mariann Wollmann Magga.

- I vår komite er det medlemmer som har kjenskap til alle miljøer i revidering av Finnmarksloven, så Wollmann Magga tror ikke at deres arbeid er svekket selv om ikke organisasjoner og foreninger fikk komme med innspill denne gangen, men det hadde sikkert forsterket deres arbeid.