- Tankene mine får du aldri

– Tankene mine får du aldri, kommenterer Aps ordførerkandidat i Tysfjord, Ellbjørg Mathisen som vil vente på forhandlingene før hun uttaler seg om med tanke på konstellasjoner i det nye kommunestyret i Tysfjord.

Ellbjørg Mathisen
Foto: Harriet Aira / NRK

Tradisjonen med konflikt mellom øst- og vestsida i Tysfjord gjør nok samarbeid over fjorden vanskelig, selv om alle nyvalgte, kommende kommunestyrerepresentanter ikke vil uttale seg spesielt om konstellasjonene til kommende kommunestyre.

Avhengig av samarbeid

 

Ingar Nikolaisen Kuoljok

Ingar Nikolaisen Kuoljok

Foto: Harriet Aira / NRK

Skal Felleslista, med fire representanter i det kommende kommunestyret, alle fra vestsida av kommunen, komme i posisjon, er de totalt avhengig av samarbeid med den andre lister. Og det er ikke utenkelig at de vil ta Senterpartiet med sine tre representanter inn i varmen sammen med Ungdomslista som har to representanter inne til kommende periode.

Samtlige lister har representanter fra vestsida av Tysfjord, og med denne konstellasjonen får de et knepent flertall med ni av 17 representanter.

- Ingen kommentar

Ingar Nikolaisen Kuoljok vil ikke kommentere dette, annet enn at Felleslista må se på flere alternativer hvordan de kan komme i posisjon.

Inge Olsen

Inge Olsen.

Foto: Harriet Aira / NRK

Etter valget troner Inge Olsen øverst på Ungdomslista. Fram til konstitueringa, som er 10. oktober, holder ungdomslisterepresentanten kortene tett inntil seg om mulig samarbeid. Olsen utelukker ikke samarbeid med partiene fra verken vestsida eller østsida av kommunen.

- Jeg vil ikke utelukke noe som helst, men vil ikke si noe mer om det. Vi vil holde kortene tett inntil brystet inntil vi får oversikt hva de andre kan tilby, sier han.

Fåmælt

Ordførerkandidaten til Senterpartiet i Tysfjord, Anders Sæther, er også fåmælt når det gjelder å uttale seg om samarbeidspartnere til kommende kommunestyre, og til ordførervalget. Han utelukker ikke at han bekler ordførerposisjonen i Tysfjord de neste 4 år, og er taktisk åpen om flere samarbeidsalternativer.

- Før gruppa har diskutert dette, skal jeg ligge veldig lavt med å uttale meg om det, kommenter Anders Sæther, som heller ikke utelukker et "rød-grønt" alternativ i Tysfjord med SP, AP og SV i posisjon.