Hjemkommunen minnes en av sine kunstnere

Kåfjordkunstner, Alf Magne Salo ble minnet med kunststilling i hjem kommunen sist lørdag i en fullsatt biblioteklokalet. - Kunstneren lever forsatt via bildene, sier en av Salos nære venn.

Maleri av Alf Magne Salo
Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sapmi

I går ble deler av malerinene til Kåfjord kunstner, Alf Magne Salo vist på Senter for nordlige folk i Manndalen i Nord-Troms.

- Hele familien liker kunstverket

Liv Rundberg

Hele familien Rundberg var opptatt av Alf Magne Salos malerier.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sapmi

Tidligere musikkskole rektor, Liv Rundberg fra Trollvik i Kåfjord ble godt kjent med Alf Magne Salo. Rundberg forteller at også noen av barna hennes var veldig opptatt av Salos malerier.

- Eldste sønn, Håkon var med sin kone på besøk hos Alf Magne Salo og etter besøket hadde de brukt alle pengene på malerier. De hadde spart penger til oppussing av badet, men det ble det ikke noe av det året. Bildene ble så delt som gave til de andre i familien.

- Kunstneren lever fortsatt via bildene

Alf Magne Salo døde plutselig i sitt hjem i Skardalen 2. februar i fjor, bare 53 år gammel. Nære venn av Salo, Liv Rundberg sier det var trist da hun fikk høre at Salo var død.

- Men, han lever fortsatt via de fine bildene han har skapt, sier Liv Rundberg.

Kunsten kom via klassisk musikk

Eva Jørgensen

Eva Jørgensen ble godt kjent med kunstneren, Alf Magne Salo.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK Sapmi

Tidligere kulturskole lærer, Eva Jørgensen fortalte under åpninga om sin kuneriske venn om hans verk og hva han var opptatt av.

- Ofte hørte han på klassisk musikk når han malte sine bilder og fikk inspirasjon fra musikken, sier Jørgensen.

- Han slutta aldri sin utdanning som kunstner, og lærte av de gamle kunstnere og Salo hadde både hjerte og tankene med kunsten, sier Jørgensen.