Dette er Norges aller mest lønnsomme barter

Spillerne på Stavanger Oilers topper listen over bidrag til Movember-kampanjen. De planlegger å overlevere en halv million kroner til kampen mot prostatakreft.

Oilers Movember

Stavanger Oilers har allerede fått inn nesten hundre tusen kroner til Movember-kampanjen. På søndag stiger beløpet til nesten en halv million.

Foto: Promo

– Vi er i sluttfasen nå, og det har gått over all forventning hittil, sier Martin Strandfeldt, som i en hel måned har vært bartesjef for Stavanger Oilers.

Han har alene samlet inn nesten 30 tusen kroner til Movemberkampanjen. Hele hockeylaget har så langt samlet inn nesten hundre tusen ved å legge ut bilder av bartene sine på Movember-siden sin.

Samler inn flere hundre tusen

Martin Strandfeldt

Martin Strandfeldt har fått inn nesten 30 tusen til Movember.

Foto: Rolf Marnburg / NRK

I starten av november satte Stavanger Oilers som mål å samle inn hundre tusen til forskning på prostatakreft. Det endelige resultatet blir mye høyere.

– Vi har alltid hatt et godt hjerte i Oilers, og vi synes at movember og krigen mot prostatakreft er viktig, sier Strandfeldt.

På søndag markerer Oilers finalen for deres movemberinnsats med «2 kroners kampen». Nærmere 50 bedrifter har forpliktet seg til å gi to kroner til Movember for hver tilskuer som kommer til Oilers Arena denne søndagen.

Enkel matematikk forteller at det vil bli samlet inn flere hundre tusen kroner til saken, bare denne søndagen. Oilers vil spille i egen movemberdrakt, eksklusivt for denne kampen, som senere vil blir auksjonert ut til inntekt for saken.

Bartene har grodd kraftig på norske menn nå i november. Movember-kampanjen til inntekt for forskning om prostatakreft har verkeleg slått an.. Rogaland har samla inn mest pengar-og best i fylket er ishockeyspillerne i Stavanger Oilers.

VIDEO: Oilers samler inn mest til Movember. Foto: Rolf Marnburg/NRK.

Nordmenn har samlet inn 3,5 millioner

Bartene har grodd kraftig på norske menn nå i november. Movember-kampanjen til inntekt for forskning om prostatakreft har virkileg slått an i Norge i år.

Norge ligger foreløpig på en 7. plass på listen over innsamlet beløp i verden med over 3,5 millioner kroner.

Movember vokser

Oilers-spillerne har selv organisert bartekampanjen der oppfinnsomheten har vært stor. Michael Brandasu ble godt lagt merke til da han barberte frem en bart av brysthårene sine.

– Den ble ganske mye større enn jeg trodde den skulle bli. Det er ikke mye igjen av den nå, sier han.

I fjor fikk Strandfeldt alene inn hele 25.000 kroner til Movember-kampanjen på egen hånd, og han var dermed en av de ti største bidragsyterne i Norge. I år fikk han med seg hele laget, og han tror dette bare er starten på en bartebølge.

– Jeg har vært både i London og i USA og der er det mye større enn det er her nå. Der kan man kjøpe barteeffekter i hele november, og de kaller nesten bare november for movember, så dette kommer bare til å bli større, sier Strandfeldt.

På søndag havner barten i toalettet.