Hopp til innhold

Hele hockeylaget lar barten gro

Ishockeylaget Stavanger Oilers tar kampen mot prostatakreft, og vil denne måneden samle inn 100.000 kroner til forskning.

Stavanger Oilers er Norgesmestere

Alle på ishockeylaget Stavanger Oilers deltar på årets Movember-aksjon.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

– Vi ønsker å bidra med det vi kan, og i hele november lar vi barten gro, sier Oilers-spiller Martin Strandfeldt til NRK.no.

Løperen fikk i fjor inn hele 25.000 kroner til Movember-kampanjen på egen hånd, og han var dermed en av de ti største bidragsyterne i Norge.

– I år er hele Oilers-laget med på kampanjen, og vi håper derfor å få inn 100.000 kroner til sammen, sier den svenske måltyven.

Varer i én måned

Movember er en verdensomspennende kampanje som begynner 1. november og slutter 1. desember. Målet med å la barten gro i en måned, er å skape økt oppmerksomhet rundt prostatakreft.

Joakim Hjelm og Martin Strandfeldt

Joakim Hjelm (til venstre) og Martin Strandfeldt skal ikke barbere barten i hele november. Oilers-spillerne har fått med seg hele ishockeylaget på kampanjen som skal gi prostatakreft økt oppmerksomhet.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Oilers har nå opprettet en Movember-nettside, slik at alle som vil kan gå inn på lagsiden donere penger til bartemennene som er med i kampanjen.

– Vi i Oilers har laget en egen nettside, og vi håper mange vil støtte oss med å gå inn på den og donere penger til kampanjen. Dette er viktig, sier backspiller Joakim Hjelm.

Han har et godt stykke igjen før barten blir like stor som Strandfeldt sin er.

– Han har spart en stund da, men jeg får nok likevel ikke en slik bart. Jeg har ikke så veldig anlegg for å vokse bart, innrømmer 20-åringen.

Voksende trend

Movember-trenden begynte i Australia i 2003, og siden har bartene spredt seg over hele verden. I fjor valgte mange toppidrettsutøver å la barten gro, og i år blir det kanskje enda flere.

– Vi har fått med trener Petter Thoresen i år, så dette blir garantert bra, mener Strandfeldt.

Oilers spiller i kveld kamp i sin nye storstue. Klokken 18.00 tar Stavanger-laget i mot Tønsberg.